Uutiset

Steelers ja Isku saavat kesävieraita salibandyliigasta

Hämeenlinnalaisen Steelers JSB:n ja hattulalaisen Pekolan Iskun yhteistyö on lähtenyt hyvin liikkeelle. Nuoria salibandyn harrastajia liikuttavilla seuroilla on toimintaa jo ympärivuotisesti. Alkavalla kesäkaudella seurat järjestävät Hämeenlinnassa ja Hattulassa kesäleirit, joihin odotetaan noin sataa 7–13-vuotiasta junioria.

Hämeenlinnan leiri järjestetään kesäkuun 11.–14. päivinä, ja Hattulassa junnut ovat vauhdissa kesäkuun 18.–21. päivinä. Hämeenlinnan leirin kummisetä on kaksinkertainen maailmanmestari Mika Savolainen. Hattulassa vannotaan puolestaan Heikki Hätösen nimeen. Tampereen Classicissa pelaavat liigamiehet ovat myös lupautuneet vierailemaan nimikkoleireillään.

Leirien vetäjinä toimivat Steelers JSB:n nuorisopäällikkö Jussi Korhonen ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Janne Oksanen. Myös Korhonen ja Oksanen ovat tuttuja nimiä hämeenlinnalaisille salibandyn ystäville.

– Luvassa on joka päivä ohjelmaa viiden tunnin ajan. Molemmilla leireillä on sekä laji- että oheisharjoittelua kaksi tuntia per päivä. Leiriläiset saavat myös varustepaketin, jossa on mailaa ja tossuja lukuun ottamatta kaikki leirivarusteet, kertoo Oksanen.

Vastaavanlaisia salibandyleirejä ei ole aiemmin järjestetty Hämeenlinnan seudulla.

– Kesäleireille on ollut kysyntää aiemminkin, mutta vasta nyt pystymme ne toteuttamaan. Kimpassa voimme nimittäin hyödyntää paremmin ohjaajaresurssejamme, Korhonen muistuttaa.

Uusi urheilutalo helpottaa salipulaa

Steelers ja Isku ovat järjestäneet nykyisille kerhoryhmilleen jo kaksi turnausta. Oksasen mukaan seurojen välinen työnjako on myös hahmottunut.

– Isku on enemmän kasvattajaseura, jonka parhaille yksilöille tarjoutuu mahdollisuus kehittyä edelleen Steelersin riveissä. Iskun riveissä pelejään voivat jatkaa taas harrastajatason junnut, Oksanen kertoo.

Steelersin väreissä salibandyä harrastaa noin 550 junioria (17 joukkuetta). Iskullakin on jo kolmisensataa junnua (seitsemän joukkuetta).

– Isku on saanut jo kaksi joukkuetta salibandyliiton sarjoihin. Steelers-joukkueiden menestykseen meillä on kuitenkin vielä matkaa, Oksanen sanoo.

Salibandyväki odottelee kovasti Pullerille nousevaa uutta monitoimihallia.

– Molemmilla seuroilla ei ole enää tarpeeksi salivuoroja. Onneksi emme ole kuitenkaan vielä joutuneet tarjoamaan ”ei oota”. Muutamat joukkueet joutuvat tosin Steelersissä harjoittelemaan myöhäisillä lepakkovuoroilla, Korhonen kertoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot