Uutiset

Steelers ja LaSB kohtaavat finaalisarjassa

Salibandyn miesten Divarin kausi huipentuu hämeenlinnalaisittain herkullisesti. Finaalisarjassa ovat nimittäin vastakkain Steelers ja Lammin Salibandy.

Finaalisarjan voittaja nousee suoraan ensi kauden salibandyliigaan. Häviäjäkin pääsee yrittämään nousua vielä liigakarsinnan kautta.

Runkosarjan voittaja Lammin Salibandy saa finaalisarjaan kotiedun. Ensimmäinen ottelu pelataan Lahdessa. Toisen kerran joukkueet ovat vastakkain Steelersin kotikentällä Elenia-areenassa. Divarin voitto ja liiganousu heltiää kolmella voitolla.

Steelers pelasi vahvan ja tyylikkään välieräsarjan Uusikaarlepyyn Blue Foxia vastaan. Hämeenlinnalaiset olivat selvästi parempia kummassakin kohtaamisessa. Steelers voitti selvästi maalein 8–2 (2–1, 2––0) Uusikaarlepyyssä perjantaina pelatun ottelun ja meni finaalisarjaan voitoin 2–0.

Hämeenlinnalaisten tehomies oli Ville Lastikka, joka oli mukana viidessä joukkueensa maalissa. Lastikka teki itse kolme maalia ja antoi kahteen syötön. Nico Jonaeson (1+0), Julius Aaltonen (0+1) ja ketjun takana puolustaneet Janne Ijäs (1+1) ja Teemu Metsälä (1+1) säestivät hienosti maalitykkiä.

Maalin makuun pääsivät myös Timo Johansson (1+1) ja Aleksanteri Ihalainen. Miiro Maunula ansaitsi syöttöpisteen.

Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokari jätti vastustajan kollegansa selvästi taakseen. Vahtokari torjui perjantaina 19 laukausta ja oli tiivisti pelanneen puolustuksen takana se tärkeä viimeinen lukko.

– Hattua on nostettava koko joukkueelle. Meillä ei ollut yhtään vapaamatkustajaa. Maalivahtipeli on kunnossa, puolustuspeli on kunnossa ja hyökkäyspeli on kunnossa, kehui Steelersin tyytyväinen päävalmentaja Jani Järvinen.

Järvisen mukaan Steelers selvitti Blue Foxin kahden erän rynnistyksen puolustustaistelullaan.

– Kolmannessa erässä vastustajalta loppui bensa ja se oli meidän show. Hieno voitto.

Järvisen mukaan edessä oleva finaalisarja on herkkupala vailla vertaa.

– Ei voisi hienompaa olla. Me olemme sitä odottaneet, Lammi on sitä odottanut ja koko kaupunki on meidän keskinäistä finaalia odottanut. Edessä on Hämeenlinnan derby, todellinen kaupungin El Classico, hän hehkutti.

Steelers sai otteluun hyvän startin. Ijäs vei hämeenlinnalaiset 1–0-johtoon Lastikan syötöstä ajassa 6.48. Reilu minuutti myöhemmin Steelers johti jo kahdella maalilla, kun Johansson yllätti Blue Foxin maalia vartioineen Roope Mutkan Miiro Maunulan syötöstä.

Uusikaarlepyyläiset kavensivat ensimmäisessä erässä Alexander Nymanin osumalla ja Johnny Fredriksson tasoitti toisen erän alkupuolella.

Sen jälkeen oli taas Steelersin vuoro. Lastikka niittasi teräsmiehet johtoon Julius Aaltosen syötöstä ja Nico Jonaeson onnistui viimeistelyssä Lastikan esityön jälkeen.

Kolmannessa erässä Teemu Metsälä vei vieraat jo kolmen maalin etumatkalle. Steelersin finaalipaikka alkoi näyttää jo varmalta, kun Ihalainen niittasi 6–2-johtomaalin Johanssonin syötöstä. Lastikka herkutteli hämeenlinnalaisten seitsemännen ja kahdeksannen maalin. Metsälä antoi passin Lastikan illan toiseen ja Ijäs kolmanteen osumaan. HäSa

Asiasanat

Menot