Uutiset

Steelers ja LaSB samoille apajille

Salibandyn Divarissa riittää alkavalla kaudella jännitettävää hämeenlinnalaisittain. Viime kaudella viidenneksi yltäneen Steelersin lisäksi sarjassa on mukana myös nousijajoukkue Lammin Salibandy.

Steelers avaa kautensa perjantain vierasottelulla mynämäkeläistä sarjanousijaa SBS Wirmoa vastaan. LaSB puolestaan pääsee aloittamaan Divarin kotikentällään maanantaina, jolloin Lammille saapuu sipoolainen ÅIF.

Steelersin kokenut hyökkääjä Aleksanteri Ihalainen odottelee jo myös syyskuun 29. päivänä Iittala-hallissa pelattavaa ensimmäistä paikalliskamppailua.

– Siitä ottelusta tulee taatusti kova koitos. Esimakua tulevasta saatiin jo harjoitusottelussa, jossa tunnelma oli mainio. Kaksi divarijoukkuetta samalta paikkakunnalta tuo uutta vipinää lajiin. Luvassa on myös taas aika tasainen sarja, sillä nousijajoukkueetkaan (LaSB, FBC Turku ja SBS Wirmo) eivät ole mitään heittopusseja, Ihalainen muistuttaa.

Myös liigaseura Classicista kasvattajaseuraansa Lammille palannut Heikki Hätönen povaa mielenkiintoista kautta. Hätönen pelasi Tampereella kolme kautta ja ennen sitä hämeenlinnalaisessa liigajoukkue FT Trackersissa.

– Lammilla oli jo nousukarsinnoissa huikea yhteenkuuluvuuden tunnelma. En olisi kyllä yhdeksän vuotta sitten LaSB:sta kolmosdivarista lähtiessäni uskonut, että vielä jonakin päivänä palaan samaan seuraan, joka on noussut Divariin. Neljäntoista joukkueen sarjassa käy kova taistelu sijoituksista, sillä muun muassa tyvipäässä systeemi on tänäkin vuonna aika raakaa kolmen joukkueen pudotessa suoraan, Hätönen sanoo.

Ville Lastikka Steelersin lahjakkuus

Steelers on saanut valmistautua kauteen rauhassa. Viime syksynä joukkueen harteille kasattiin liikaakin menestyspaineita.

– Suurin puheenaihe on taitanut tänä vuonna olla joukkueestamme lähteneet pelaajat. Uuden valmentajamme Jani Järvisen luotsaamana olemme saaneet kuitenkin rivimme kuntoon. Olemme tänä vuonna kurinalainen ja yhtenäinen joukkue, jonka pelityyli on muokkaantunut Hakin (päävalmentaja Järvinen) näköiseksi. Edustusjoukkueen siirtyminen Steelersin junnusalibandyn alaisuuteen oli myös hyvä juttu, sillä nyt junioreillamme on selkeä pelaajapolku edustusjoukkueeseen, Ihalainen pohtii.

Ihalainen lukeutuu joukkueensa kokeneempaan kaartiin. Steelersin tukipilareihin kuuluvat myös Risto Parikka, Kaj Palmroth, Janne Ijäs, Tuomas Mikkola, Jarno Mäkinen, Joonas Jokipalo ja Matti Manninen. Nuorista pelaajista kannattaa seurata 17-vuotiasta Ville Lastikkaa, joka iski voitokkaassa harjoitusottelussa KooVeetä vastaan tehot 1+2. Lastikka on Lopen Salibandykerhon kasvatti ja kuuluu 19-vuotiaiden maajoukkueeseen.

– Unohtaa ei sovi hyviä maalivahtejamme Juha Jokista, Jaakko Vahtokaria ja Antti Järvistä. Veskareista menestyksemme ei siis ainakaan ole kiinni, Ihalainen uskoo.

LaSB on nuori ja nälkäinen

LaSB lähtee Divariin nuorella kokoonpanolla. Heikki Hätönen luottaa kuitenkin miehistöönsä – myös puolustukseen, jota on arvioitu vielä heppoisaksi divaritasolle.

– 19-vuotiaiden maajoukkueessa kannuksia hankkineet Vili Näveri, Perttu Koljonen ja Roope Kainulainen ovat taitavia nuoria pelaajia. Kokemusta kovemmista peleistä on taas muun muassa Miiro Maunulalla. Myös puolustuksessa meillä on nuoria kavereita, mutta kokeneempaakin kaartia. Polvitoipilas Jere Liljenbäck ja Henri Vilen tuovat takalinjoille varmuutta. Parhaalla ja terveellä pakistollamme ei pitäisi olla hätää Divarissa.

– Uskon LaSB:n järjestävän yllätyksiä kauden aikana. Joukkue on todella nälkäinen ja ennakkoluuloton, Hätönen kuvailee. (HäSa)

Asiasanat