fbpx
Uutiset

Steelers ja LaSB tarjoilevat herkkua

Tunnelma on taatusti katossa Elenia-areenassa sunnuntaina pelattavassa salibandyn Divarin paikallisottelussa Steelersin ja Lammin Salibandyn välillä. Ja lisää nannaa on luvassa heti perään ensi torstaina, kun joukkueet ovat vastakkain Suomen cupin puolivälieräottelussa.

– Kyllä nyt on tarjolla salibandyväelle todellista herkkua. Viikko tuntuu etenevän todella hitaasti ensimmäistä derbyä odotellessa. Sunnuntaina kyseessä on sarjan kärkiottelu ja panokset ovat vieläkin kovemmat cupin kohtaamisessa, pohtii Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Järvisen joukot ovat sarjataulukossa toisena vain pisteen päässä kärkijoukkue Blue Foxista. LaSB puolestaan hengittää teräsmiesten niskaan tasapiisteissä (19 pinnaa) kolmantena.

Steelers on kirinyt sarjan kärkitaistoihin vakuuttavalla kahdeksan ottelun mittaisella voittoputkellaan.

– Putkilla ei ole kuitenkaan nyt mitään merkitystä. Ei myöskään kauden ensimmäisen kohtaamisemme tuloksella (LaSB voitti jatkoajalla 4–3). Nyt menestyy se joukkue, kumpi on valmiimpi koitokseen. Panosta ja latinkia on niin paljon, että nyt on kovin työ toppuutella miehiä. Psyykata ei todellakaan tarvitse ketään, nauraa Järvinen.

Steelers pääsee sunnuntain otteluun täydellä kokoonpanolla.

– Kaikki ovat kunnossa ja odotan joukkueelta hyvää esitystä. Toivottavasti nouseva käyrämme jatkuu, sillä LaSB-pelit palvelevat meitä jo kevättäkin silmällä pitäen. Meillä on molempiin otteluihin tarkat suunnitelmat, joilla etenemme. Meininki on kuin valmistautuisimme jo pleijareihin, Järvinen myöntää.

Myös LaSBin riveissä kaikki on valmiina Steelersin kohtaamisiin. Joukkueen päävalmentaja Petri Kemppainen odottelee hyvätasoisia ja jännittäviä otteluita.

– Luvassa on todennäköisesti järjettömän hienoa sählyä. Vastakkain on Divarin kaksi kuuminta joukkuetta, joilla piisaa taitoa ja vauhtia, Kemppainen kuvailee.

LaSBia heräteltiin tulevaan viime viikonvaihteen otteluilla Loviisan Toria ja oululaista Kellon Lyöntiä vastaan. Tor nappasi pinnat hämeenlinnalaisilta, ja KeLykin pani kovasti hanttiin (LaSB voitti niukasti 4–3).

– Nyt on sitten harjoiteltu tappiota ja voittoa, eli toivottavasti molemmista matseista opittiin paljon. Toisaalta nyt pitää kaikki nollata ja latautua ihan uudelleen. Meillä loppui nimittäin sopivasti kolmen viikon jakso ja uuden jakson aloitamme etenemällä matsi kerrallaan, Kemppainen sanoo.

LaSBin joukot nähdään täydessä vahvuudessa sunnuntain Divari-ottelussa.

– Meilläkin on ainakin juuri nyt ihan hyvä terveystilanne. Intin miehetkin ovat taas mukana remmissä. Nyt pitää vain jännätä, ettei ketään putoa pois.

– Toivottavasti miehiä riittää hyvin myös cupin peliin. Se vääntö on myös kauden tärkeimpiä pelejämme. Hämeenlinnalaisittain tilanne on cupissa makea, sillä toinen joukkue jatkaa torstain pelin jälkeen jo välieriin, Kemppainen muistuttaa.

Steelersin ja LaSBin sunnuntainen Divari-ottelu käynnistyy Elenia-areenassa kello 17. Ensi torstain Suomen cupin peli alkaa puolestaan kello 18.30.

Elenia-areenan salibandypelien yleisöennätys on 1011 katsojaa. Sunnuntain ottelun jälkeen tuo luku saattaa olla historiaa. HäSa

Asiasanat

Menot