Uutiset

Steelers jäi toiseksi maalijuhlissa

Otteluisäntänä oli Panssariprikaati, mutta kentällä paukkuivat EräViikinkien tykit. Hämeenlinnan Steelers ei saanut kuriin kovaa vastustajaansa torstaisessa salibandyliigan ottelussa. Toisessa erässä kotijoukkueelta karannut sarjan kärkijoukkue iski tulostaululle tylyt 12–5 (4–2, 6–1, 2–2) -lukemat.

EräViikingit tiedettiin etukäteen taitavaksi vastustajaksi, mutta ihan näin hurjaa menoa tuskin kukaan osasi odottaa.

– Kyllä vastustaja oli tänään todella kova – nyt ei parane selitellä millään lailla. Meillä oli kaiken lisäksi ihan umpisurkea toinen erä ja se pilasi mahdollisuutemme pysyä kaverin kyydissä.

– Ensimmäisen erän ilmeeseemme olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Pääsimme vastustajan rajun alun jälkeen peliin mukaan, mutta puolustuspelimme ei ollut riittävän maltillista, myönsi Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen.

Helsinkiläisen EräViikinkien joukkueessa ei ollut ainoatakaan heikkoa lenkkiä. Joukkue pyöritti peliä taitavasti ja iski osumia paikoistaan tasaisen tahtiin.

– Ei tämä joukkue ole voittojaan tuurilla napsinut. Meille tuli nyt ainakin selväksi missä kärki menee liigassa, päävalmentaja Sihvonen pohti.

EräViikinkien tehomies oli kuusi osumaa Steelersin maaliin latonut ykkösketjun laitahyökkääjä Miko Kailiala. Miehen saldo yhdeksän ottelun jälkeen on 17+5=22. Näillä luvuilla Kailiala on tehotilastojen kärkimiehiä.

Hämeenlinnan reissullaan Kailiala onnistui nappiin, mutta ihmetteli vastustajan vaisua menoa.

– Nyt oli kyllä vähän liian iso tasoero. Varsinkin toisessa erässä Steelers jäi pahasti kyydistä. Meillä olisi ollut mahdollisuudet iskeä paljon rumemmatkin luvut, mutta kolmas erä meni jo vähän pelailuksi, Kailiala jutteli.

Myös Kailialan rinnalla ykkösketjussa pelanneet Tuomas Iiskola (1+3) ja trion sentteri Jani Kukkola (1+1) kunnostautuivat Steelersin kaadossa. Maalinteossa onnistuivat lisäksi Mika Moilanen (2+0), Roni Laasonen ja Tomi Rosendahl.

Steelersin maalilla kävi välillä melkoinen tohina. Kotijoukkueen maalissa aloittanut Jaakko Vahtokari käveli vaihtopenkille tilanteessa 2–6. Hän ennätti torjua yhdeksän kertaa.

Ottelun lopun (vaihto ajassa 22.41) hämeenlinnalaisten maalissa pelasi Tomi Aaltonen, jolle kertyi 21 torjuntaa.

EräViikinkien veskari Markus Laakso puuttui peliin 17 kertaa.

Steelers jatkaa liigapelejään marraskuun 12. päivänä kohtaamalla Jyväskylässä Happeen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

2.12.2020

Fingerpori

comic