Uutiset

Steelers jatkaa sarjakärjessä

Welhoilta olivat jääneet taiat Kuopioon, kun salibandyn Divari jatkui lauantai-iltana Elenia-Areenalla. Steelers jatkoi vahvoja kotipelejään ja pakotti SB Welhon takaisin kalakukkokaupunkiin 9–5 (5–1, 2–1, 2–3) -tappio niskassaan.

Vierailijat johtivat ottelua Olli Taskisen (2+1) ottelun avausmaalilla tasan seitsemän sekuntia. Sitten kuskin paikalle asettui Steelers. Se nakutti viisi maalia ensimmäiseen erään. Sen jälkeen ei ollut enää epäselvää jatkavatko teräsmiehet sarjataulukon piikkipaikalla.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvisellä oli todella tyytyväinen joukkueensa sitoutumiseen luomaansa pelitaktiikkaan.

– Tämä oli ehdottomasti meiltä kauden kurinalaisin esitys. Tasakentällisin meille ei tehty tänään yhtään maalia. Se on tällaisessa pelitempossa uskomattoman kova suoritus. Me riisuimme vastustajan täydellisesti aseista. Olimme valmistautuneet otteluun todella hyvin. Otimme vastustajan kaikki vahvuudet pois.

– Pelaajat olivat tänään äärettömän pelirohkeita. He uskalsivat tulla vastustajan kovan prässin alta pois. Kun olet rohkea, voitat isoja juttuja, veisteli Järvinen.

Pörssikärki taas iskussa

Steelersin Ville Lastikka nakutti ottelussa kaksi maalia ja siirtyi niin divarin maali- kuin pistepörssinkin kärkeen. Kakkosketjun taituri on takonut nyt 10 pelaamassaan divarikamppailussa tehot 18+10=28.

– Me toteutimme valmentajien luomaa taktiikkaa tänään täydellisesti. Pelasimme oman pään miesvartioinnilla. Se perustuu siihen, että jokaisen pelaajan on voitettava oma miehensä. Me onnistuimme siinä todella hyvin.

– Tänään oli helppoa laittaa Jonaesonin ja Aaltosen syötöistä pallot sisään. Niiden kavereiden kanssa on kiva pelata. Kyllä se pistepörssin kärkipaikkakin tuntuu tietenkin hyvältä, mutta kyllähän tässä koko ajan joukkue edellä mennään, vakuutti Lastikka.

Lastikan lisäksi Steelersiltä kahden maalin iltaa viettivät Aleksanteri Ihalainen, Julius Aaltonen ja Samuli Hirvonen. Kertaalleen reikäpallon Petri Leschin (23 torjuntaa) selän taakse toimitti Nico Jonaeson.

– Meillä on kauhean kova materiaali tänä vuonna. Tulivoimaa meiltä löytyy tällä hetkellä kaikkiin kolmeen kenttään ja vähän ylikin. Me olimme kaikki tänään teräsmiehiä, ylisti Järvinen sotureitaan.

Neitimäisiä filmauksia

Upeiden yksilösuoritusten ja kauniiden pelisommitelmien lisäksi vauhdikkaassa ottelussa saatiin todistaa valitettavan paljon salibandykentillä pesiytyneitä filmaamisia ja pikkukoiruuksia. Welhot yrittivät kalastaa jäähyjä pidellen lattian pinnassa vuoroin silmäkulmaa ja vuoroin sukukalleuksia. Ihmeparantumiset seurasivat kuitenkin toisiaan.

– Kävin pelin aikana aika kuumana, kun vastustajan ainoa keino päästä peliin mukaan oli saada meidän pelaajia ulos pelistä. Me emme lähteneet siihen touhuun mukaan, jutteli jo omina pelivuosinaankin hyvin hermonsa kurissa pitänyt Järvinen. (HäSa)

Asiasanat