Uutiset

Steelers jatkaa voitoitta kotikaukalossaan

Kaksi kotitappiota ja kolme vierasvoittoa.

Steelersin alkukausi salibandyn 1. divisioonassa on alkanut varsin erikoisesti. Lauantaina Steelers kärsi kirvelevän tappion Iittala-hallissa helsinkiläiselle M-Teamille maalein 5–6 (3–3, 1–2, 1–1).

Steelers ja M-Team olivat lähes kaikkien suosikkeja Divarin länsilohkoon ennen kauden alkua, joten ottelua pidettiin hyvällä syyllä sarjan kärkikamppailuna ja tärkeänä otteluna molemmille joukkueille.

Ensimmäisessä erässä Steelers meni 3–1-johtoon Risto Parikan, Timo Johanssonin ja Sami Saarisen (1+1) maaleilla. M-Team hallitsi kuitenkin erän loppua ja tuli tasoihin ennen erän päättymistä.

Toisen erän alussa Matti Manninen vei Steelersin johtoon. Erän lopulla M-Team iski jälleen, kun ottelussa hattutempun tehnyt Riku Reunamäki (3+0) teki kaksi hienoa maalia minuutin sisään.

Kolmas erä oli jäähyjen takia rikkonainen. Erän alussa Steelers sai rangaistuslaukauksen ja pääsi pelaamaan yli minuutin 5–3-vastaan. Rangaistuslaukauksen Sami Saarinen veti karkeasti ohi eikä kahden miehen ylivoimakaan tuonut tulosta.

Yhden miehen ylivoimalla Steelers kuitenkin onnistui, kun Elias Juppalan napakka rannelaukaus toi teräsmiehet tasoihin. 22 sekuntia tasoitusmaalin jälkeen Steelers sähläsi keskialueella ja M-Teamin Kim Karjalainen iski voittomaaliksi jääneen 5–6-osuman.

”Nämä pelit pitäisi voittaa”

Ottelun jälkeen Steelersin valmentaja Petri Kemppainen keskusteli pelaajiensa kanssa pitkään pukukopissa.

– Kysyin joukkueelta, olemmeko fyysisesti väsyneitä, mutta kukaan ei myöntänyt olevansa. Meillä oli viime viikolla pitkä retki, kun pelasimme kolme vieraspeliä. Henkisestäkään väsymyksestä ei ole kyse, Kemppainen kertoi.

Ottelussa M-Team oli varsin passiivinen ja panosti nopeisiin vastaiskuihin. Tämä tarjosi myös Steelersille paljon paikkoja maalintekoon.

– Meillä oli paikat pistää pallo pussiin. Jouduimme tekemään paljon enemmän hommia maalien eteen kuin vastustaja. M-Team kääntää pelin todella hyvin, kuten mekin sen teemme. Meidän pelaajilta ei kuitenkaan löytynyt tänään riittävästi nöyryyttä tulla paikkaamaan virheitä, Kemppainen totesi.

Kemppainen toivoi pelaajiltaan myös enemmän malttia.

– Turhauduimme, kun ei maaleja tule heti. Meidän pitäisi luoda rauhassa paikkoja ja pelata omaa peliä.

Tappio M-Teamille kirveli valmentajaa.

– Kyllähän nämä pelit pitäisi voittaa. Tuntuu, että olemme vieraissa valmiimpia tekemään hommia ja vähän kai luulemme, että kotona voittoja tulee kuin itsestään. Olemme kuitenkin divarin ennakkosuosikkeja, joten vastustajatkin haluavat tulla tänne näyttämään osaamistaan.

Steelersin pelit jatkuvat jälleen vieraskiertueella ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuvat Kovjoki Blue Fox ja SB Vaasa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic