Uutiset

Steelers jatkoi voittoputkeaan

Tasaista oli tilattu ja sitä myös saatiin.

Steelers sai perjantai-iltana vuoden viimeiseen miesten salibandyliigan otteluunsa vieraita Oulusta. Kolmannen peräkkäisen voittonsa napannut kotijoukkue kaatoi neljästä viimeisestä ottelustaan kolme kertaa tasapelin vääntäneen OLS:n 5–3 (1–1, 1–1, 3–1).

Avauserä oli tunteikasta pelaamista, jossa mentiin vauhdikkaasti kentän päästä päähän. OLS siirtyi johtoon Antti Niemisen taidokkaalla napautuksella suoraan ilmasta. Pallo livahti pienestä kulmasta Tomi Aaltosen (17 torjuntaa) selän taakse.

 Steelers ei jäänyt tilannetta pitkäksi aikaa surkuttelemaan, vaan iski takaisin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Pelikellossa sekuntiviisari ehti nakuttaa vain yhdeksän kertaa, kun ottelu oli tasan. Axel Cedercreutz täräytti kauden toisen osumansa Ville Mestarin (15 torjuntaa) selän taakse maalin edestä Daniel Megyaszain namupassista.

Cedercreutz pääsi tai joutui vielä erän puolivälin jälkeen siivoushommiin, kun OLS:n Lauri Tiira vuodatti hien ja kyynelien lisäksi myös verta kentälle Iiro Nurmisen mailan osuttua pahan näköisesti vedon jälkeen Tiiraa päähän. OLS-puolustaja sai valveutuneelta katsojalta nopeasti ensiapua, mutta ei pystynyt enää palaamaan kolhun jälkeen pelihommiin.

Toinen erä noudatteli ensimmäisen erän kaavaa. Loukkaantumisilta onneksi tosin säästyttiin.

OLS siirtyi 2–1-johtoon, kun se sahasi muutamalla napakalla poikittaissyötöllä Steelersin puolustusviisikon rikki. Olli Kinnusen osuman jälkeen saatiin Steelersin tasoitusta odottaa tällä kertaa puolitoista minuuttia. OLS:n puolustus lahjoitti pallon Valtteri Niemelle (0+2), joka siirsi pelivälineen viereensä Timo Johanssonille. Ranteet lukkoon ja maaliruisku Johanssonin kauden 14. osuma näki päivänvalonsa.

– Ajattelimme kopissa tehdä viimeisestä erästä meidän parhaan. En tiedä mistä Vade keksi tuollaisen syötön. Se oli hieno syöttö. En ole tottunut tuollaisiin. Mitäköhän mies on syönyt jouluna? hehkutti Johansson Niemen syöttöjä.

Päätöserässä todistettiin vanhaa kliseetä, kun OLS-veskari hörppäsi Miiro Maunulan vedon kainalostaan maaliin. Mestarille sattuu todellakin välillä virheitä.

Lopullinen niitti ottelulle oli Iiro Nurmisen hankkima rankkari. Johansson kisutteli ottelun toisen ja kauden 15. osumansa näytöstyyliin.

– Olen koko kauden Sihvoselta odottanut, että pääsen vetämään. Olen sanonut, että minulla on 100 prosenttia niissä ja siinä on tulos, naureskeli aina hyväntuulinen Johansson.

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen oli todella tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin.

– Meidän pelimme ei aina ole kaunista, mutta pisteisiin pitää olla aina tyytyväinen. Nyt puolustamisemme ja uhrautumisemme joukkueen eteen on siinä mallissa, että meillä on mahdollisuus voittaa. Se yhdistettynä vielä huippukoppeja pelistä toiseen ottavaan maalivahtiin. Siinä on menestyksen salaisuus.

 Steelers päättää vuoden sarjataulukon sijalla 12, mutta on vain vaivaisen kolmen pisteen päästä pudotuspeleihin oikeuttavasta kahdeksannesta sijasta. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic