Uutiset

Steelers kaatui mustaan minuuttiin

Steelersin tappioputki naisten salibandyn SM-liigassa venyi yhdeksän ottelun mittaiseksi. Lauantai-iltana oli helsinkiläisen M-Teamin vuoro kurittaa teräsnaisia. Sarjapisteet matkasivat pääkaupunkiin selkein numeroin 4–8 (2–1, 1–2, 1–5).

Vaikka loppunumerot olivat selvät, ei Steelers myynyt nahkaansa halvalla. Se pelasi tasokasta salibandyä reilut kaksi erää ja iski niiden aikana kolme osumaa. Heli Haapalahti käytti nopeutta hyväkseen ja nousi laidaltaan vahvasti maalintekoon. Roosa Kankare ohjasi puolestaan suoraan ilmasta Sanna Roiskon nappisyötön M-Teamin maalivahdin Milla Räsäsen (28 torjuntaa) selän taakse.

 Tuurikin oli Steelersin puolella, kun Annamaija Tuloiselan maalille toimittama pallo pomppi Ringa Laurilasta verkon perukoille. Steelersillä oli kaikki avaimet kahden erän jälkeen kauden avauspisteisiin.

– Ensimmäinen erä oli yleisölle menevää hawaiji-palloa, missä mentiin vauhdilla päästä päähän. Se oli erä, jossa jompikumpi joukkue olisi voinut kääntää jo lukemattomista maalipaikoistaan pelin itselleen. Toinen erä oli hyvää järkevää pelaamista, analysoi Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää.

Musta minuutti

Kolmannen erän alussa ottelu ratkesi jäätävällä tavalla. M-Team takoi reilussa minuutissa reikäpallon peräti neljä kertaa Viivi Laineen (27 torjuntaa) vartioimaan Steelers-maaliin.

– En tiedä, jäikö meiltä kolmanteen erään jalat koppiin. Meidän laitureilla ei enää merkki pitänyt vastustajan maaleissa. Siihen mustaan hetkeen me tänään hävittiin. Harmittaa, mutta sille ei vaan voi mitään, mietti Kankaanpää.

M-Team pääsi huseeraamaan Steelersin maalin edessä melko vapaasti ja ratkaisi ottelun juuri niiltä paikoilta, mistä nykysalibandyssä maalit niin kovin usein tehdään.

– En tiedä, olivatko M-Teamin pelaajat vahvempia maalin edessä. Tänään oli vähän sen näköistä, että emme pystyneet nostamaan vastustajan voimahyökkääjiä pois maalin edestä. Me emme ole kuitenkaan edelleenkään kaukana voitoista, jutteli Kankaanpää.

Työmyyrä sai palkinnon

Steelersin Tiia Leppänen raatoi tuttuun tyyliinsä laajalla säteellä koko ottelun. Kova työnteko palkittiin myös maalin muodossa kolmannessa erässä.

– Vastuuta tulee taitoihini nähden ihan sopivasti. Silloin kun kukaan ei kiellä nousemasta maalille, niin silloin minä menen. Yleensä en tee maaleja koskaan. Siihen nähden tämä yksikin on positiivista, iloitsi Leppänen.

Hän sai ansaitut kehut myös valmentajaltaan.

– Tiia pelaa energisesti koko ajan. Hänelle on tullut vastuuta enemmän, kun ykköskenttämme on vakiintunut ja sen peliä pyritään kehittämään.

Steelers yrittää välttää kympin täyttymisen seuraavassa sarjapelissään Porvoossa PSS:n vieraana.

– Siinä on vielä pykälää jalalla kovempi vauhtijoukkue, pohti Kankaanpää tulevaa itsenäisyyspäivän koitosta. (HäSa)

Asiasanat