Uutiset

Steelers karisti kotipeikon

Iittala-hallissa ei nähty suurta salibandyn juhlaa, kun Steelers otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa sarjanousija Kirkkonummen Rangersin kustannuksella. Ottelu päättyi kotijoukkueen 6-4 (0-1, 4-1, 2-2) . Steelers aloitti nihkeästi divarin häntäpäässä ilman pisteitä tuskailevaa vierailijaansa vastaan eikä onnistunut maalinteossa useista paikoista huolimatta.

Ensimmäistä erää tahkottiin maaleitta aivan viime sekunneille asti, kunnes Rangers meni yllättäen 1-0-johtoon. Toinen erä ei alkanut paljon paremmin, ja vierailijat pääsivät jälleen rankaisemaan.

Peliä hallinneen Steelersin lukko aukesi vasta, kun se pääsi ylivoimalle, ja hyvin pelannut Elias Juppala (2+0) laukoi pallon maaliin. Sen jälkeen kotijoukkue naputti nopeaan tahtiin vielä kolme maalia lisää, mikä käänsi pelin kotijoukkueelle.

Steelersin valmentaja Jarno Saarenkanta oli tyytyväinen joukkueensa kahteen ensimmäiseen erään.

-Tekeminen oli hyvää, ehkä pallollisesti kauden parasta. Kaikki kolme ketjua pystyivät pelaamaan tasaisesti, eikä meillä ollut hätää, vaikka olimme häviöllä, Saarenkanta pohti.


Hyviä syöttöjä

Kolmannessa erässä Iiro Nurminen vei Steelersin jo 5-2-johtoon illan toisella osumallaan. Kotijoukkueen kakkosketju, jossa pelasivat Nurmisen (2+1) lisäksi Sami Saarinen (1+0) ja Timo Kankaanpää (0+1), sai jatkuvasti painetta vastustajan päätyyn, ja paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.

-Vastustaja ei ollut kovin kummoinen, ja olisimme voineet voittaa isomminkin, mutta jäädyimme lopussa. Meille oli tärkeätä saada kolmas voitto putkeen, koska kausi alkoi niin huonosti. Olemme sarjan parhaita joukkueita, joten voittoja pitää tullakin, Nurminen huomautti.

Nurminen sai molempiin osumiinsa hyvät syötöt, joista hän viimeisteli varmasti. Ensimmäisensä hän pääsi laukomaan tyhjiin Tuomas Mikkolan passista, ja toinen maali syntyi läpiajosta, johon hänet vapautti Timo Kankaanpää.

-Kynäsin veskarin vahingossa ja tein maalin. Oma pelini ei ollut mitään erikoista, paremminkin olisi voinut mennä, pelin parhaat tehot iskenyt Nurminen vähätteli.


Rohkeutta peliin

Kaikki Steelersin kentät hyökkäsivät rohkeasti, minkä tärkeyttä valmentaja Saarenkannan mukaan olikin ennen ottelua pelaajille teroitettu.

-Pyrimme saamaan lukkoa auki. Aiemmin pelaaminen on ollut liian varovaista. Jos ei uskalla rohkeasti yrittää, ei saa tilanteitakaan. Onneksi saimme kotipeikon karistettua ja itseluottamusta nuorelle joukkueellemme, Saarenkanta sanoi.

Edelleen ilman pisteitä oleva Rangers ei sen sijaan saanut kaipaamaansa itseluottamusruisketta. Päävalmentaja Christian Anderssonin mukaan tuskaisuus vaikeuttaa joukkueen pelaamista kohtuuttomasti.

-Tiedän, että pystymme parempaan. Kolmannessa erässä meillä oli jo vähän enemmän yritystä, ja pääsimme kaventamaan, mutta fiksumpi joukkue voitti. Ei tämä kohtaaminen suurten otteluiden joukkoon kyllä mene, Andersson mietti. (HäSa)