Uutiset

Steelers karkasi toisessa erässä

Karmea alku, mutta onnellinen loppu.

Näin voi kuvailla FT Steelersin sunnuntaista Iittala-hallin kotiottelua Forssan Suuppareita vastaan salibandyn Divarissa.

Suupparit johti alle kahdessa minuutissa 2–0 ja vähän myöhemmin se meni jopa 3–0-johtoon.

Timo Johansson aloitti kotijoukkueen takaa-ajon ja toisessa erässä hämeenlinnalaiset käänsivät ottelun selvästi itselleen: 10–4 (2–4, 8–0, 0–0).

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli voitosta huolimatta vaitonainen ottelun jälkeen. Aikaisemmin päivällä nimittäin jo lähes varmistui, ettei Steelers pääse liigakarsintoihin. ÅIF kukisti sarjan kärkijoukkueen Indiansin ja se on ennen kolmea viimeistä kierrosta viisi pistettä hämeenlinnalaisten edellä.

– Kyllä se mahdollinen kolmas sija on käytännössä mennyt. Inkkarit voitti meidät lauantaina, mutta ei sitten pystynyt auttamaan meitä sunnuntaina. Se käytännössä varmisti nousunsa liigaan voittamalla meidät, Kemppainen selvitti.

Hän myönsi, että liigakarsinnasta putoaminen on joukkueelle suuri pettymys.

– Meidän kaikkien, myös valmentajien, on katsottava peiliin. Olemmeko sittenkään tehneet kaiken niin, että se olisi riittänyt liiganousuun. Meillä on kuitenkin hyvä joukkue, jonka kanssa on ollut mukava tehdä töitä. Kauden loppuun mennään nyt kunnian kautta ja yritetään voittaa vielä kolme kertaa, Kemppainen jutteli.

Valmentajan mielestä tilanteen selviäminen ja lauantain rankka jatkoaikatappio selittävät sunnuntain pelin alun.

– Mehän olimme alussa niin kuutamolla kuin olla voi. Maalivahdin vaihto (Juha Jokinen Ilari Nykäsen tilalle) johtui vain siitä, että halusimme herätellä joukkuetta. Toinen erä olikin sitten meidän näytöstä. Pitkästä aikaa oli kiva katsoa hyökkäyspeliämme – pallo liikkui ja miehet liikkuivat. Kolmannessa erässä pelattiin vain kello pois pitkän viikonlopun päätteeksi. Jos olimme me väsyneitä, niin oli myös naapuri (FoSu), Kemppainen summasi.

2. divisioonaan tuleva Suupparit pelasi Iittalassa vain kahdella kentällisellä. Toisessa jalka alkoi painaa ja Forssan miehet putosivat kyydistä.

Tehokentällinen

Steelersin voiton pääarkkitehtina hääräsi viisikko, jossa puolustivat Jarno Mäkinen (2+1) ja Tuomas Mikkola (1+2) ynnä hyökkäsivät Sami Saarinen (2+3), Timo Kankaanpää (1+1) ja Timo Johansson (2+1).

Kahdeksan maalia värkännyt viisikko jätti muille vain muruset: puolustaja Kurt Palmroth teki yhden maalin ja yhden viimeisteli Rasmus Karevaara. Edustusjoukkueeseen nostettu Karevaara teki samalla uransa ensimmäisen divarimaalin.

– Tiesimme, että alku voi olla nihkeä raskaan lauantain jälkeen. Ja sitä se olikin. Hyvin saimme kuitenkin itsemme koottua ja numerot ovat mielestäni oikeutetut, kommentoi Steelersin kärkimiehiin kuuluva Johansson.

Hän myönsi, että oman kentällisen peli on alkanut kulkea hyvin.

– Hauska on pelata, kun viiden äijän pelaamisessa kemiat ovat löytyneet. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.4.2020