Uutiset

Steelers kesti voittoon

Hämeenlinnalainen Steelers vankisti asemaansa salibandyn miesten Divarin kärjessä. Se kukisti ennen lauantaita sarjassa toisena olleen helsinkiläisen M-Teamin niukasti 4–3 (4–1, 0–2, 0–0) lauantaina Elenia-areenassa.

Steelersin voittoa voi pitää joka tapauksessa ansaittuna. Se oli tasakentin parempi puhtaasti 4–0. M-Team näytti puolestaan erinomaista ylivoimapeliä. Se sai kolme ylivoimaa ja teki joka kerta maalin.

– Kovin vastustaja tähän saakka, taitava joukkue. Eivät hätiköineet ratkaisuissaan. Huippupaikat sillä olivat kuitenkin harvassa. Meidän viisikkopuolustuksemme on hyvällä tasolla. Viidellä viittä vastaan M-Team ei tehnyt yhtään maalia. Tasakentällisin voitimme puhtaasti, selvitti Steelersin 20 laukausta torjunut maalivahti Jaakko Vahtokari.

Vahtokari pelasi erinomaisen ottelun ja pari kertaa hänen apunaan olivat myösn molarin parhaat kaverit eli tolpat. Myös M-Teamin maalivahti Tuomas Ruippo oli ottelun ehdotonta eliittiä.

Tutut ratkaisijat

Steelers aloitti todella terävästi. Se loi 20 sekunnissa kaksi huippupaikkaa, mutta Sami Saarisen läpiajo ja Iiro Nurmisen laukaus eivät vielä tuoneet tulosta.

Johtomaalia ei tarvinnut kuitenkin pitkään odottaa. Kentällinen Ville Lastikka–Julius Aaltonen–Nico Jonaeson; Tuomas Mikkola–Janne Ijäs iski ensimmäisessä vaihdossaan (1.13). Ijäs avasi pelin laidalle Lastikalle, jonka syötöstä Aaltonen sai laittaa pallon tyhjiin – hieno maali.

Ensimmäinen erä oli hämeenlinnalaisten nuoren tehoketjun show. Lastikan erän saldo oli 2+2, Aaltosen 1+1 ja Jonaesonin 1+1. Kentällisen hyökkäyspeli on parhaimmillaan nautittavaa katsottavaa.

– Kentällinen on varmasti sarjan kuumin. Se tekee jatkuvasti plus-merkkistä tulosta ja auttaa niin joukkuetta, kehui Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen tehoketjuaan.

Hän kuitenkin vakuutti, että Steelersillä on kolme hyvää kentällistä.

– Ykköskenttämme (Sami Saarinen–Aleksanteri Ihalainen–Iiro Nurminen; Sami Ruotsalainen–Jarno Mäkinen) piti M-Teamin vaarallisen Riku Reunamäen johtaman kentällisen kurissa. Se kuului sotasuunnitelmaamme ja sekin onnistui.

Ihalainen loukkaantui

Steelers menetti ykkösketjunsa sentterin Aleksanteri Ihalaisen toisen erän alkupuolella. Hän satutti olkavartensa ja huilasi loppupelin. Se tiesi lisätöitä kahdelle muulle sentterille, Aaltoselle ja Miiro Maunulalle. Hyvin kaverit jaksoivat puristaa joka toista vaihtoa.

Tiukaksi peli kuitenkin meni M-Teamin tehokkaan ylivoimapelin ansiosta. Helsinkiläiset nousivat toisessa erässä maalin päähän. Antti Itkonen alusti kaikki M-Teamin maalit. Viimeistelijöinä kunnostautuivat Reunamäki, Janne Makkonen ja Robert Andersson. Aaltosen johtama kentällinen oli M-Teamin paras osa ja sillä oli paikkansa tasoitusmaalin junailemiseenkin päätöserässä.

Jani Järvistä ei ottelun tiukkuus yllättänyt.

– Kärkikamppailut ovat aina tiukkoja, joukkueensa puolustuspelaamiseen tyytyväinen valmentaja tuumi.

– Alkukaudesta meille meni maaleja, nyt niitä on meille vaikea tehdä, hän jatkoi.

Järvisen mielestä M-Teamin ylivoimapeli on laadukasta.

– Me emme saaneet pelata ylivoimaa yhtään. Sekin piti peliä tasaisena.

Vaasaa vastaan

Steelers jatkaa Divaria Elenia-areenassa heti sunnujntaina. Kello 17 alkavaan otteluun tullee vieraaksi SB Vaasa.

– Tämä oli hieno peli ja sunnuntaina on myös edessä hieno peli. Nämä ottelut ovat meille iso mittari, Järvinen jutteli.

– Vaasa oli viime keväänä liigakarsinnoissa. Sillä on kokemusta kovista peleistä, emmekä voi sitä missään nimessä aliarvioida, vaikka sen kauden alku ei ole ollutkaan kovin hyvä. Tämä peli antoi hyviä asioita ja niitä pitää ottaa mukaan sunnuntainkin otteluun, selvitti puolestaan Vahtokari. (Häsa)

 

 

 

Asiasanat