Uutiset

Steelers mässäili maaleilla Merikoskea vastaan

FT Steelersin puolustajaa Tuomas Mikkolaa nauratti sunnuntaisen salibandyn Divari-pelin jälkeen Iittala-hallissa. Mies oli lyönyt harvinaisen ripeät alkutahdit joukkueensa 16–7 (4–0, 4–3, 8–4) -voitolle oululaisesta Merikoski SBT:sta. Mikkola nimittäin onnistui yllättämään Merikosken maalivahdin Ilari Parviaisen jo kahden sekunnin pelin jälkeen.

Mikkolan viuhuva veto lähti välittömästi Steelersin aloittajan Aleksanteri Ihalaisen voitettua ottelun ensimmäisen aloituksen ja siirrettyä pallon takaviistoon pakilleen.

– Näin veskarin vain seisoskelevan maalillaan ja päätin vetää välittömästi. Olen aiemminkin katsellut maalivahtien touhuja ottelun ensimmäisillä sekunneilla. Usein he eivät ole valmiina, jolloin on hyvä yrittää vetoa kaukaakin, Mikkola sanoi.

Mikkolan todellinen salamamaali saattaa olla historiallinenkin salibandyssä. Steelers-leirissä kukaan ei ainakaan ollut kuullut moisesta.

Steelers sai Mikkolan maalilla mainion lähdön otteluun. Sarjajumbo Merikosken kukistaminen reiluin numeroin ei kuitenkaan ollut kovinkaan suuri yllätys. Kotijoukkueen peli eteni koko lailla käsikirjoituksen mukaan, vaikka maalipaikkoja olisi ollut useampaankin osumaan.

– Sössimme ihan liian monta varmaa paikkaa. Kokonaisuutena peli oli kuitenkin ihan ok-perusesitys, puolustaja Mikkola arveli.

Myös Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli lopulta tyytyväinen miehistönsä esityksen.

– Vain toisessa erässä lopetimme hetkeksi pelaamisen ja yritimme ihan liikaa yksin. Se on toisaalta ymmärrettävää hieman heikompaa vastustajaa vastaan pelatessa. Pelimme sujui ihan hyvin silloin kun hallitsimme kentän tapahtumia. Maalipaikkoja oli hurjasti, mutta usein ne hukataan, kun peli menee liian helpoksi.

– Teemanamme tänään oli harjoitella maalintekoa, sillä ensi viikonvaihteessa on vuorossa kaksi kovaa kotiottelua, Kemppainen muistutti.

Keman mielestä viikonvaihteen peleihin (lauantaina ÅIF ja sunnuntaina Welhot) pitää harjoitella varsinkin puolustuspelaamista.

– Tänään meni omiin seitsemän maalia. Omissa soiminen harmittaa aina veskareiden takia, Kemppainen pohti.

Ihalainen tehokkaana

Steelersin tehopelaaja sunnuntaina oli ykkösketjun sentteri Aleksanteri Ihalainen. Mikkolan avausmaalin syöttäjä iski peräti viisi osumaa Merikosken maaliin. Ihalaista hyvin säestivät ketjukaverit Risto Parikka (2+1) ja Iiro Nurminen (0+4).

Ihalainen on päässyt hyvään vauhtiin uudessa ketjussaan. Sunnuntaina peli näytti helpolta ja tulostakin syntyi.

– Peli taisi ratketa jo ensimmäisessä erässä. Ihan ottelun lopussa vain pelailimme ja treenasimme omaa systeemiämme. Henkilökohtaiset onnistumiset maistuivat kyllä todella hyvältä. Uudet ketjukoostumuksetkin alkavat pikkuhiljaa tuntua hyviltä. Meidän ketjussakin alamme jo löytää toisiamme, Ihalainen sanoi.

Myös kakkosketju Sami Saarinen (1+4)–Matti Manninen (2+0)–Timo Johansson (2+2) onnistui Merikosken kyykyttämisessä. Kolmosketjun maalintekijöinä kunnostautuivat puolestaan Miiro Maunula (1+1) ja Kaj Palmroth (1+0).

Atte Paloste (kaksi maalia), Jarkko Hiltunen, Juho Krankka, Jere Achren, Joel Väänänen ja Jere Määttä tekivät Merikosken maalit.

Hämeenlinnalaisten veskarille Juha Jokiselle kertyi 25 torjuntaa. Saman verran torjuntoja oli myös oululaisten veskarilla Ilari Parviaisella. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic