Uutiset

Steelers oikeilla raiteilla

Hämeenlinnalaisen Steelersin matka kohti salibandyn miesten Divarin pudotuspelejä etenee hyvässä myötätuulessa. Divarin kärkijoukkue nujersi lauantaina Elenia-areenassa helsinkiläisen Tapanilan Erän akatemian selvin numeroin 7–2 (1–1, 2–0, 4–1).

Ottelu ei tarjonnut parasta salibandyn säihkettä. Steelers pelasi kuitenkin erittäin vahvan puolustuspelin loistavasti torjuneen maalivahtinsa Jaakko Vahtokarin johdolla. Vahtokarin päivään mahtui pari todellista paraatipelastustakin. Kenttäpelaajat puolestaan peittivät kiitettävästi Erän vetopaikkoja.

– Kauden ratkaisupelit rupeavat lähenemään ja vastustajan maalimäärä jää pieneksi. Perusraaka työ on saatu hyvään kuntoon. Oikeilla raiteilla ollaan, selvitti Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen tyytyväisenä.

Steelersillä on jäljellä kolme runkosarjan ottelua ja sillä on neljän pisteen ero seuraavaan joukkueeseen. Siltä vahvasti näyttää, että Steelers saa valita sarjan päätteeksi ensimmäisenä ensimmäisen play off -vastustajansa.

– Sitä valintaa mietitään vasta runkosarjan jälkeen. Oman pelin kehittäminen on tärkeintä, sarjataulukkoa ei paljon katsella.

Hämeenlinnalaisjoukkueen terveystilanne on kohtuullisen hyvä. Aleksanteri Ihalaisen kausi lienee pulkassa, Timo Johanssonin joukkue saattaa saada mukaan pudotuspeleihin. Lauantaina Sami Ruotsalainen sai tällin jalkaansa ja hänen pelinsä päättyi siihen kolmannessa erässä.

– Johanssonin voimme saada mukaan tai sitten emme. Sitä ei tiedä. Ruotsalaisen pommi ei ollut paha. Hän on mukana seuraavassa ottelussa, Järvinen valotti.

Lastikka avasi, Nurminen päätti

Ottelu ei ollut Steelersille niin heklppo kuin lukemista voisi päätellä. Vahtokarilla (25 torjuntaa) oli hommia enemmän kuin Erän Arttu Puskalla (23 torjuntaa). Etenkin ensimmäinen erä oli kotijoukkueelle aika vaikea.

Steelersin tehomiehet eivät yllättäneet ketään. Ville Lastikka teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia ja ketjun sentteri Julious Aaltonen (1+1) joukkueensa kolmannen. Nico Jonaeson alusti kaksi maalia. Ketjun takana puolustivat tuttuun tapaansa Janne Ijäs ja Tuomas Mikkola (0+1).

Kolmannessa erässä tahtipuikon otti viisikko Jarno Mäkinen (1+1)–Sami Ruotsalainen/Otso Kakko; Iiro Nurminen (3+0)–Samuli Hirvonen–Sami Saarinen (0+2). Hirvonen tuli ykkösketjuun päätöserään ja siinä kaksi erää pelannut Lauri Viitala otti Hirvosen paikan kolmosketjun sentterinä.

Saarinen tarjosi Nurmiselle avopaikan Steelersin neljänteen maaliin ja huipennukseksi vielä hattutempun reilu kaksi minuuttia ennen loppua, kun Erä haki kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja ilman maalivahtia.

– Koko ajan peli oli hallussamme, vaikka ensimmäinen erä oli vaikea. Puolustimme hyvin. Tiedossa oli, että kolmannessa erässä tulee paikkoja, kun vastustaja karvaa tappioasemassaan, Nurminen selvitti.

Hänkin oli sitä mieltä, että Steelersin tilanne on mallillaan.

– Treeneissä olemme menneet hyvin. Tähtäimessä ovat pudotuspelit. Joukkue on hyvässä kunnossa, lauantaina hattutemppuun yltänyt hyökkääjä sanoi. (HäSa)

Asiasanat