Uutiset

Steelers otti kiinnityksen finaaliin

Salibandydivarin hämeenlinnalainen finaalisarja on hyvin mahdollinen. Steelers otti keskiviikkona uusikaarlepyyläistä Blue Foxia vastaan ensimmäisen kiinnityksen ensi viikolla alkaviin loppuotteluihin, kun se oli Elenia-areenassa vieraitaan parempi numeroin 7–2 (0–0, 6–0, 1–2).

Steelersin voittonumeroissa ei ole yhtään liikaa. Kotijoukkue oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli ja ratkaisi ottelun maalittoman avauserän jälkeen tekemällä kuusi maalia viidessä minuutissa 52 sekunnissa. Timo Johansson (2+1) avasi isäntien maalinteon ajassa 27.55 ja Teemu Metsälä päätti maali-ilottelun ajassa 33.47. Välissä Steelersistä onnistuivat Iiro Nurminen, Nico Jonaeson, Aleksanteri Ihalainen ja Markus Sipronen.

– Oli se vahva esitys. Kolmannessa erässä peli alkoi vähän lipsua, kun mieli karkaili nuorella jengillä. Kaksi ensimmäistä erää pelasimme kuitenkin vahvasti. Juuri sellaista tarvitsemmekin – pallollista peliä. Tiesimme, ettei vastustaja ole sellainen joukkue, joka lähtisi antamaan hirveästi painetta. Meillä ei ollut mitään kiirettä, vaan pelasimme juuri niin kuin pitikin, kolmen tehopisteen Johansson mietti.

Steelers on aina osannut tehdä maaleja. Blue Foxia vastaankin se vyörytti kolme kentällisellä ja jokainen onnistui maalinteossa. Keskiviikkona hämeenlinnalaisten puolustuspelaaminenkin oli kohdallaan ja oikeastaan ensimmäisessä välierässä päti vanha pallopelien viisaus: hyökkäys on paras puolustus.

– Olimme paljon pallolla ja se on paras puolustus. Jos jaksamme syötellä ja liikkua näin paljon, ei vastustaja pysty ilman palloa maaleja tekemään, Johansson muistutti.

Myös hämeenlinnalaisten päävalmentaja Jani Järvinen kehui aiheesta omiensa esitystä.

– Loistava heittäytyminen joukkueelta. Saimme vastustajan tulikuuman Tero Saariston kentän kuriin. Tiesimme, että ero syntyy meidän kakkos- ja kolmoskentällisillämme ja niin kävi, Järvinen kehui.

Valmentaja muistutti, että Steelers on pelannut koko kauden laajalla hyökkäysmateriaalilla.

– Luotamme koko ajan siihen, että saamme runtattua kolmella kentällä. Saimme nyt sairastuvaltakin apuja, kun Iikka (Iiro Nurminen) ja Tupi (Tuomas Mikkola) pystyivät pelaamaan kaksi erää. Olemme aika myrkyllinen jengi, kun kaikki ovat rosterissa, Järvinen arvioi.

Sekä Järvinen että Johansson muistuttivat sarjan olevan kuitenkin pahasti kesken.

– Finaalipaikka on vielä kaukana, kun miettii esimerkiksi viime sarjaa. Veimme silloinkin ensimmäisen matsin Liminkaa vastaan aika suvereenisti, mutta olimme Oulussa ihan farssijoukkue. Meillä on paikka ottaa kehitysaskel, ettei sama toistu, Johansson sanoi.

Hämeenlinnalaisten maalissa mainiosti pelannut Jaakko Vahtokari joutui päästämään pallon taakseen kahdesti vasta päätöserässä. Kunnon kiriä vierasjoukkue ei kuitenkaan aikaiseksi saanut.

Steelers ja Blue Fox pelaavat toisen ottelun perjantaina Uudessakaarlepyyssä. Loppuottelija ratkeaa viimeistään lauantaina, kun joukkueet kohtaavat tarvittaessa kolmannessa pelissä Elenia-areenassa. HäSa

Asiasanat