Uutiset

Steelers pääsi makealla voitolla joulun viettoon

Hämeenlinnan Steelers otti toisen peräkkäisen ja samalla kauden kolmannen voittonsa miesten salibandyliigassa keskiviikkona Espoossa.

Hyvään vauhtiin päässyt Steelers kukisti Indiansin maalein 5–4 (2–2, 1–1, 2–1).

Ottelu oli tasainen ja vähän erikoinenkin. Indiansin maalia vartioinut Mikko Kirvesniemi torjui koko ottelussa vain kahdeksan laukausta, joten hänen torjuntaprosenttinsa ei häikäissyt. Toisaalta Kirvesniemi torjui toisessa erässä kaksi Steelersin rankkaria. Ensin hän pysäytti Iiro Nurmisen yrityksen ja alle kaksi minuuttia myöhemmin Aleksi Kulmala ei saanut rankkaristaan palloa Indiansin maaliin.

Kotijoukkue avasi maalihanat Valtteri Kainulaisen osumalla. Daniel Megyaszai toi hämeenlinnalaiset tasoihin Valtteri Niemen syötöstä ja Nico Jonaesonin (Iiro Nurminen) ylivoimaosumalla osumalla Steelers meni johtoon.

Lauri Westerholm toi Indiansin vielä ensimmäisessä erässä tasoihin siirretyn rangaistuksen aikana ja toisessa erässä kotijoukkue otti keulapaikan Santeri Toropaisen ylivoimamaalilla. Teemu Metsälän ylivoimaali Jonaesonin esityöstä tasoitti kuitenkin pelin.

Metsälän ja Jonaesonin yhteinen sävel kantoi hedelmää myös heti kolmannen erän alussa – Metsälä teki ja Jonaeson syötti. Samuli Grönfors sivalsi Steelersin voittomaalin (5–3) päätöserän puolivälissä. Indians (Heikki iiskola) kavensi ilman maalivahtia vain neljä sekuntia ennen loppua.

Hämeenlinnalaisten maalivahti Tomi Aaltonen torjui 26 laukausta ja oli jälleen erinomaisessa vireessä. Puolustuksesta nousi esiin kaksi maalia tehnyt Metsälä ja hyökkäyksessä ketju Nico Jonaeson (1+2)–Aleksi Kulmala–Iiro Nurminen (0+2).

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen oli tyytyväinen mies keskiviikkoiltana.

– Alku oli molemmilta hermostunut. Ei ottelu noussut legendaaristen salibandyotteluiden kastiin, mutta teimme riittävän.

Steelersin suunta on ylöspäin.

– Teimmme maajoukkuetauolla kovasti töitä, myös mentaalipuolella. Menemme parempaan suuntaan. Koko ajan olen uskonut, että joukkue osaa kyllä pelata. Viime otteluissa se on näkynyt myös tuloksessa, Sihvonen jutteli.

Hän myönsi, että Indians tarjosi Steelersille voittoa keskiviikkona kultalautasella rankkareidenkin takia.

– Emme menneet kuitenkaan helpoimman kautta. Hyvä, että kuitenkin voitimme.

Sihvonen kehui joukkueensa maalivahtia Tomi Aaltosta.

– Tärkein ja paras pelaajamme oli nyt maalin suulla. Teemu metsälä teki kaksi maalia ja kakkosketjumme oli vahva. Ylivoimapelimme oli myös hyvää, hän arvioi.

Steelers pääsi keskiviikkona ansaitulle joululomalle.

– Tarkoitus oli, että harjoittelemme vielä torstaina. Voiton jälkeen päätin, että pelaajat saavat jo aloittaa joululomansa. Harjoituksiin palataan tiistaina ja ensi viikolla on taas oltava valmiina pelaamaan.

Steeleers jatkaa liigaa ensi viikon perjantaina, kun Elenia-areenaan tulee vieraaksi oululainen OLS. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic