Uutiset

Steelers palasi tehokkaana tauolta

Hämeenlinnalainen Steelers juhli kauden toista voittoaan miesten salibandyliigassa lauantaina Elenia-areenassa. Lähes kuukauden mittaiselta tauolta palannut joukkue kukisti hyvällä esityksellä Seinäjoen Peliveljet maalein 8–5 (2–3, 3–1, 3–1).

Steelers onnistui SPV:n kaadossa koko joukkueen iloisella pelillä. Varsinkin ykkösketju Miiro Maunula (1+2)–Aleksanteri Ihalainen–Timo Johansson (2+2) oli vauhdissa.

Puolustajista puolestaan Samuli Grönfors (1+0) ja Teemu Metsälä (2+0) urakoivat mainion ottelun. Maalinteossa onnistuivat lisäksi uransa ensimmäisen liigamaalin iskenyt Teuvo Kinnunen (1+1) ja Daniel Megyaszai (1+1). Molemmat hyökkääjät pelasivat kolmosketjussa.

Myös Steelersin maalivahti Tomi Aaltonen oli hyvässä vireessä. Hän torjui 30 SPV:n vetoa ja pysyi viileän kylmänä ottelun loppuun saakka. Aaltoselle voitto maistui erityisen hyvälle, sillä mies palasi maalinsuulle loukkaantumisensa jälkeen.

Steelers oli ottelussa takaa-ajajana avauserän ja vielä hyvän matkaa toistakin erää. Ensimmäisen kerran kotijoukkue siirtyi johtoon, kun peliä oli tahkottu lähes 35 minuuttia.

Kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla Steelers pääsi karkuteille ja jatkoi rohkeaa peliään ottelun loppuun saakka. Tällä kertaa ei turhaan peruuteltu ja se taktiikka tuotti tulosta.

Kaksi maalia SPV:n veskarin Hannes Hannulan (21 torjuntaa) taakse iskenyt Timo Johansson oli yhtä hymyä pelin jälkeen. Johansson on jo pitempään odotellut joukkueeltaan lauantain kaltaista esitystä.

– Vähän jokaisen ottelun kokonaisuus on ollut kuitenkin huono, mutta nyt pystyimme ehjään tunnin esityksen. Tällä kertaa pelimme jopa parani loppua kohden, Johansson arvioi.

Steelers ei levännyt laakereillaan MM-kisatauolla. Töitä tehtiin kentällä, mutta myös palavereissa.

– Puhuimme paljon ja kävimme läpi alkukauden pelejä. Päätimme muuttaa peli-ilmettämme ja sehän onnistui. Ei se ole tämän vaikeampaa, Johansson nauroi.

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen uskoi lauantain voiton päästelleen mukavasti paineita.

– Pystyimme ilmeenmuutokseen, joka oli koko joukkueen yhteinen tavoite. Teimme kovasti duunia tauolla, Sihvonen kertoi.

SPV:n miehistä maalinteossa Hämeenlinnassa onnistuivat Jari Hankkio, Ville-Pertti Kuusela, Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Tuukka Kiviranta. Yhden osuman Steelers möhli omiin nimiinsä.

Steelers ja SPV kohtaavat myös sunnuntaina. Joukkueet pelaavat Seinäjoella Suomen cupin puolivälieräottelun.

– Siihen otteluun emme ole vielä ennättäneet paneutua. Fokus kaikessa tekemisessämme on ollut nimittäin näissä tärkeissä liigapeleissä.

– Luvassa on todennäköisesti Seinäjoellakin samanlainen pystypaini. SPV:n kotikenttä on todella paha paikka vierasjoukkueelle, Sihvonen muistutti.

Liigaotteluitaan Steelers jatkaa keskiviikkona Espoossa. Joukkue kohtaa tuolloin Indiansin.

Joulutauon jälkeen Steelersin väännöt jatkuvat joulukuun 30. päivänä kotiottelulla Oulun Luistinseuraa vastaan.

Steelersin väki virittyi jo lauantaina joulutunnelmiin. Liigaottelun yhteydessä oli joulumyyjäiset ja Elenia-areenan pihalla tumppusäbää.

Steelersillä oli lisäksi hyväntekeväisyystempaus yhdessä Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistyksen kanssa. Ottelun katsojat lahjoittivat salibandyvarusteitaan vähävaraisten perheiden junioreille.

Myös joulupukki vieraili Elenia-areenassa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

22.9.2020

Fingerpori

comic