Uutiset

Steelers palasi voittojen tielle

Makeaa mahan täydeltä.

Espoon Oilers oli viimeksi voittanut salibandyliigassa vierasottelunsa viime vuoden lokakuussa. Tilastot saivat espoolaisten kannalta karua jatkoa, kun Steelers otti kaksi tärkeää sarjapistettä tiukan taistelun jälkeen 6–5 (1–2, 3–2, 2–1).

Ottelu lähti käyntiin juuri niin vauhdikkaasti kuin ennen ottelua ennustettiinkin. Oilers hallitsi pallollista peliä ja Steelers iski vastaan.

Avausmaali näki päivänvalonsa jo reilun kahden peliminuutin jälkeen. Lähivaparissa Jesperi Lindfors siirsi pallon Perttu Pajukoskelle, joka laukoi Steelersin pelaajanmuurin avoimeksi jättämää väylää pitkin reikäpallon ensimmäistä kertaa Tomi Aaltosen (17 torjuntaa) selän taakse.

Steelersin tasoitusmaalia kelpaa videoilta kelailla vielä moneen kertaan. Nico Jonaeson (0+2) vapautti huikealla pelisilmällään Iiro Nurmisen (2+1) läpiajoon. Steelersin pistehailla ei ole tuollaisista paikoista tapana erehtyä. Pallo löysi tiensä Joonas Kaltiaisen (13 torjuntaa) selän taakse ja Nurmisen kauden 13. osuma oli tosiasia.

Oilers onnistui avauserässä vielä kertaalleen. Vasta kauden kolmatta otteluaan pelannut Onni Piirainen hassutteli ensin itsensä ohi Jonaesonin ja neppasi samaan syssyyn pallon taidokkaasti Steelers-maalin yläkulmaan. Miehen kauden avausmaali tuli vierailijoiden kannalta hyvään paikkaan.

Elenia-areenan 566 katsojaa hemmoteltiin toisessa erässä toinen toistaan upeammilla maaleilla. Niin Oilersin Oliver Wardin kuin Steelersin kaikkiin kolmeen erän osumaankin olisi huoletta voinut merkitä jokaiseen kaksi syöttäjää. Kotijoukkueesta nimensä maalintekijöiden luetteloon itsensä merkkauttivat Timo Johansson, Mikko Ruokolainen ja Teemu Metsälä (2+1).

Steelersin kannalta ehkä kauden noloimpaan osumaan ei voinut kuitenkaan millään taikoa kahta syöttäjää, vaikka toisaalta se olisi ollut todella helppoa. Steelersin kaksikko Teuvo Kinnunen ja Janne Ijäs häröilivät pelivälineen Oilersin Pajukoskelle (2+1) niin vapaaseen paikkaan maalin eteen, että allekirjoittaneen mummokin olisi siitä paikasta huonoilla käsillään tökännyt pallon hölmistyneen Steelers-veskari Aaltosen selän taakse.

Steelers siirtyi ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon kolmannen erän alussa, kun se pelasi miesylivoimalla. Metsälän pelin toinen osuma sujahti pahassa maskissa olleen Kaltiaisen selän taakse napakalla rannelaukauksella.

– Ensimmäisessä osumassani (tasoitusmaali 4-4) sain kiittää Nicoa helposta. Me tiedämme tarkkaan, missä toinen liikkuu kentällä. Nicolla on kyllä silmät selässäkin. Toisessa siellä oli aika iso äijä peittämässä laukaustani. Yritin matalaa vetoa jaloista ja tällä kertaa se onnistui, kertasi Steelersin sankari illan onnistumisiaan.

– Oilers on yksi sarjan parhaista joukkueista. Nyt meillä ei voi olla enää kuin yksi tavoite. Me olemme aika hyvin pleijarijunassa. Voidaan alkaa unohtelemaan, että olemme tulleet kabinettipäätöksellä tähän sarjaan, jyrähti Metsälä.

Lopulliseksi ottelun voittomaaliksi jäi Nurmisen toinen onnistuminen. Mies karkasi alivoimalla läpiajoon ja loppu onkin sitten historiaa. Hatulliseenkin Nurmisella oli pelissä mahdollisuudet kaksi minuuttia ennen loppua, mutta se olisi ehkä ollut jo liikaa.

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen myhäili ottelun jälkeen tyytyväisyyttään.

– Tänään meillä oli alussa käsijarru pohjassa. Toisella erätauolla sanoin jo kopissa, että pelimme alkaa näyttää siltä kuin sen pitääkin. Laitoimme kaasun pohjaan ja korjasimme pisteet kotiin. Meillä oli hyvä maalivahti ja Metsälä oli erinomainen kentällä. Olen ylpeä joukkueesta.

Steelersillä on tulevana torstaina edessään huipputärkeä vieraspeli, kun se kohtaa sarjataulukossa kaksi pistettä edellään olevan sarjaseiskan Nokian KrP:n. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic