Uutiset

Steelers parempi maalikarkeloissa

Toisen erotuomarin Markku Lönnbergin sairaskohtaus toisen erän puolessa välissä nousi suurimmaksi puheenaiheeksi Iittala-hallissa Steelersin ja SB Vaasan välisessä salibandyn Divarin ottelussa. Lönnberg poistui pukuhuoneeseen heti kotijoukkueen seitsemännen maalin jälkeen, ja ambulanssi kuljetti miehen tarkempiin tutkimuksiin Kanta-Hämeen keskussairaalaan.

Hämeen Sanomien sairaalasta tavoittama Lönnberg oli illalla hyvässä kunnossa, eikä hänellä ollut hätää.

Ottelua päästiin jatkamaan noin puolen tunnin odottelun jälkeen. Henri Hakala otti Lönnbergin paikan Ville Juholan tuomariparina. Steelers oli ottelussa lopulta parempi maalein 12–7 (4–1, 3–3, 5–3) ja nousi kolmen pisteen päähän toisen karsijan paikasta.

Steelersille hattutempun Vaasan verkkoon iskenyt Timo Johansson oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tiesimme ottelun tärkeyden ja myös pelasimme sen mukaisesti. Varsinkin toisen erän alku ennen pientä taukoa oli hienoa peliä. Emme antaneet vastustajalle siinä mahdollisuuksia. Tauon jälkeen me olimme vähän löysiä, mutta kokosimme kolmannessa erässä itsemme. Tämä oli meille ansaittu voitto, Johansson mutusteli.

Jalat makaronia

Kauden pistemääränsä 40:een (24+16) nostanut Johansson myönsi, että tuomarin sairaskohtauksen aiheuttaman tauon jälkeen peliin palaaminen oli hankalaa.

– Ainakin itselläni jalat menivät makaroniksi, vaikka yritin pitää itseni kaikilla tavoilla hereillä. Vaikeaa se oli, mutta hienosti toivuimme. Kaveri oli päästä vielä palaselle, mutta kasasimme itsemme. Pääasia, että tuomari olisi kunnossa. Kävin heidän kopissaan, eikä tilanne vaikuttanut kuitenkaan olevan kaikkein pahin. Tsemppiä hänelle, Johansson sanoi.

Steelers oli lauantaina tehokas ylivoimalla. Joukkue paukutti Vaasan maalissa pahasti epäonnistuneen Toni Oinaan taakse peräti seitsemän ylivoimaosumaa.

– Ylivoimaa on hinkattu harjoituksissa todella paljon, sillä se on ollut jonkunlainen ongelma. Hyvä homma, että se alkoi nyt toimia, Johansson sanoi.

Jatkuvaa playoffia

Steelersilla on Divarin runkosarjassa jäljellä vielä viisi ottelua. Taistelu salibandyliigan karsijan paikasta on kova, sillä viimeisellä karsijan paikalla kolmantena oleva sipoolainen ÅIF on Steelersia edellä kolme pistettä ja joukkueiden väliin mahtuvat vielä SB Welhot ja M-Team.

– Sarja on mennyt todella ristiin ja kaikilla on vielä jäljellä tärkeitä otteluita. Tämä oli tärkeä voitto, sillä Vaasa oli meidän kanssamme tasapisteissä ennen ottelua. Loput pelit ovat vähän kuin pleijareita, Johansson muistutti.

Steelersin tehokkain pelaaja oli Divarin pistepörssin kärki Sami Saarinen. Saarinen teki komean ja nykysalibandyssa jo vähän harvinaisemman veivimaalin ja syötti kolme kotijoukkueen osumaa. Risto Parikka teki 18 sekunnin välein kotijoukkueen kaksi ensimmäistä maalia ja syötti yhden. Matti Manninen ja Tuomas Mikkola tekivät kumpikin kaksi osumaa. Maalinteossa onnistuivat myös Joonas Jokipalo (1+1) ja Aleksanteri Ihalainen. Elias Juppala syötti kolme osumaa.

Steelersin jatkaa talven jännäreitään ensi viikonlopun tuplakierroksella. Lauantaina se matkustaa sarjakärjen espoolaisen Indiansin vieraaksi. Sunnuntain se saa Iittala-halliin vieraakseen Kanta-Hämeen kauden toisessa paikallisotteluiss forssalaisen FoSun. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020