Uutiset

Steelers pelasi kauden parastaan

Hämeenlinnalainen Steelers oli liekeissä lauantaisessa salibandyn miesten Divarin ottelussaan Sipoossa. Vahvaa kautta pelaavan Steelersin hyvyyden sai tuntea nahoissaan kovana kotijoukkueena tunnettu ÅIF. Se jäi nyt hämeenlinnalaisten jalkoihin: Steelers voitti komeasti 11–2 (2–0, 4–2, 5–0).

– Huikea vierasottelu. Pelasimme kurinalaisesti ja tasapainoisesti. Se oli kauden toistaiseksi paras pelimme, kehui Steelersin valmentaja Jani Järvinen omiaan.

Steelers pelasi kolmella kentällisellä. Joka kentällinen onnistui, myös maalinteossa. Ykkösvitjassa Sami Saarisella oli neljän (2+2) pisteen ilta. Timo Johanssonin saldo oli 2+1 ja Miiro Maunulan 1+1.

Ville Lastikka (3+1) oli tehnyt Steelersille kaksi maalia jo reilussa kolmessa minuutissa. Hänen ketjukaverinsa Nico Jonaesonin saldo oli 0+2. Kolmoskentällisen Pyry Peltonen viimeisteli kaksi maalia, Aleksanteri Ihalainen yhden ja Samuli Hirvonen sai saldokseen 0+2.

– Kaikki kolme kentällistä pelasivat hyvän ottelun. Joukkueessa ei ollut yhtään vapaamatkustajaa. Maalivahti Juha Jokinen piti hyvillä torjunnoilla vastustajan avauserässä nollilla. Hyvä tulos tuli hyvän työn kautta, Järvinen iloitsi.

Jokinen selvitti Sipoon ottelun 12 torjunnalla. ÅIF:n maalivahdilla Tuomas Leinolla oli peräti 37 torjuntaa.

– Valmistaudumme otteluun hyvin, sillä ikinä emme ole siellä voittaneet. ÅIF on ampunut kotiotteluissaan keskimäärin 50 kertaa. Nyt me ammuimme 65 kertaa. Tarkoitus oli laukoa paljon.

Järvinen muikisteli myös Steelersin erikoistilannepelaamista.

– Ylivoimapelaaminen (yksi) sataprosenttista ja alivoimapelaaminen (kolme) myös sataprosenttista. Se on loistava suoritus tässä sarjassa, valmentaja sanoi.

Steelersillä on nyt edessään liki kahden viikon tauko. Joukkue palaa pelihommiin perjantaina 7.11. vierasottelussa Mynämäen SB Wirmoa vastaan.

– Vapaata ei nyt anneta. Edessä on tärkeä viikko. Tarvitsemme nyt myös harjoittelua etenkin fyysisellä puolella, Järvinen selvitti. (HäSa)

Asiasanat