fbpx
Uutiset

Steelers romahti päätöserässä

Hämeenlinnan Steelersin sarja-avaus salibandyliigassa sujui mallikkaasti kaksi erää, mutta kolmannessa erässä joukkue romahti. 4–1-johdossa Oulussa OLS:a vastaan kolmanteen erään päässeet hämeenlinnalaiset hukkasivat toisella erätauolla otteensa ja taipuivat lopulta 8–6 (0–3, 1–1, 7–2)-tappioon.

OLS teki reilussa seitsemässä minuutissa viisi maalia ja Steelers joutui takaa-ajajaksi. Daniel Megyaszai ja Nico Jonaeson onnistuivat tekemään kolmannessa erässä vielä Steelersille osuman, mutta kotijoukkue OLS pääsi juhlimaan avauspisteitä heti ensimmäisellä yrityksellään.

Hämeenlinnalaisten päävalmentaja Jussi Sihvonen myönsi, että sarjanousijaa koulittiin kolmannessa erässä.

– Kahden erän ilmeeseen ja pelisuunnitelman mukaan pelaamiseen olen tosi tyytyväinen. Ansaitsimme johtoasemamme, mutta kolmannessa erässä aloimme vähän oikoa asioissa ja höntyillä. Liigassa niistä rokotetaan armotta. Pelin momentum vaihtui pelin sisällä ja se olikin liukumäkeä alaspäin loppupelin, vaikka saimmekin ihan lopussa rippeitä kasaan ja pystyimme taistelemaan jopa pisteistä. On kuitenkin fakta, että harvoin saa pisteitä, jos yhden erän häviää liigapelissä 7–2, Sihvonen myönsi.

Sihvosen mukaan hämeenlinnalaiset voivat kuitenkin rakentaa jatkoa kahden ensimmäisen erän peliin.

– Siitä puhuimme joukkueenkin kanssa. Niihin voi olla yllättävänkin tyytyväinen. Pystyimme pelaamaan 40 minuuttia hyvin, mutta täyttä 60 minuuttia se ei ole. Osoitimme kuitenkin, että hyvänä päivänä voimme haastaa minkä tahansa liigajoukkueen.

Steelersin kauden avausosuman teki heti ottelun alussa Miiro Maunula Jere Liljenbäckin syötöstä. Teemu Metsälä ja Henrik Puumala olivat muut hämeenlinnalaisten avauserän maalintekijät. Syöttöpisteen keräsivät puolestaan Iiro Nurminen (0+3) ja Samuli Grönfors. Toisessa erässä Steelersille osui Timo Johansson Nico Jonaesonin esityöstä. HäSa

Asiasanat

Menot