Uutiset

Steelers sai juonesta kiinni pelin ratkettua

Kahdeksan maalia omiin kahdessatoista minuutissa. Sellaisen myllytyksen jälkeen on vaikea saada enää peliään rullaamaan.

Hämeenlinnan Steelers pystyi kuitenkin siihen lauantaina Elenia-areenassa pelatussa naisten SM-liigan ottelussa nurmijärveläistä SB-Proa vastaan. Steelersin maalille toisessa erässä hypännyt Sara Seurujärvi sytytti joukkueensa hurjaan taisteluun päästämällä taakseen vain kaksi maalia. Steelers hävisi ottelun lopulta maalein 10–2 (8–0, 2–1, 0–1), vaikka ensimmäisessä erässä näytti jo siltä, että liigan kärkijoukkue iskee teräsnaisten maaliin kolmisenkymmentä osumaa.

SB-Pro on hallitseva liigamestari ja osoitti olevansa myös sen arvoinen. Viidellä maajoukkuenaisella ryyditetty joukkue hassutteli ottelun avauserässä Steelersiä mielin määrin.

– Ensimmäinen erä menee osittain myös minun piikkiini. Olin nimittäin hieman naiivi, kun päätin lähteä SB-Pron tasoista porukkaa vastaan kolmella kentällisellä. Toisesta erästä alkaen tiivistimme menoamme kahteen kentälliseen ja se oli oikea ratkaisu. Pron liike oli ottelun alussa todella hyvää ja laukaukset suoraviivaisia kohti maaliamme, myönsi Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää.

Steelersin maalissa aloittanut Viivi Laine oli kovilla SB-Pron tarkkojen vetojen kanssa. Hän torjui kovassa tulituksessa 11 kertaa.

Laineen tilalle toisessa erässä tullut Sara Seurujärvi sai urakoida 29 kertaa.

– Läheskään kaikki maalit eivät olleet Viivin maaleja. Vastustajalla oli pelaajia hyvillä vetopaikoilla ja myös maskia löytyi, muistutti Seurujärvi.

SB-Pro helläsi menoaan

Seurujärvi palkittiin odotetusti Steelersin parhaana pelaajana. Hyvän ottelun pelannut veskari arveli SB-Pron hieman helläneen menoaan ottelun loppua kohden.

– Ainakin heidän vetonsa alkoivat mennä enemmän ohi. Kolmannessa erässä he myös hidastivat tahtiaan, Seurujärvi muisteli.

Steelersin maalit tekivät puolustaja Tiia Leppänen ja Sanna Roisko, jonka osuma oli päätöserän ainoa maali.

SB-Pron tehokkain oli kolme maalia iskenyt puolustaja Sara Piispa. Hänen maaleistaan yksi oli rangaistuslaukaus.

Maalinteossa nurmijärveläisistä onnistuivat myös Karoliina Kujala (2+1), Laura Hietamäki (2+0), Elina Kujala (1+2), Elina Edlund (1+1) ja Eija Helenius (1+0).

SB-Pron veskarille Tiltu Siltaselle kertyi 12 torjuntaa.

Pron päävalmentaja Timo Suonpää oli tyytyväinen vain joukkueensa avauserään.

– Sen jälkeen menomme laantui. Vastustajalla oli kyllä tänään myös erinomainen maalivahti, Suonpää kehui. (HäSa)

Asiasanat