Uutiset

Steelers siirsi liiganousun ratkaisua

Teemu Metsälän hieno soolomaali kolmannen erän puolivälin jälkeen sai kunnian olla voittomaali, kun Steelers kaatoi hämeenlinnalaisten salibandyseurojen välisessä neljännessä divarin finaalissa Lammin Salibandyn 7-5 (1-3, 3-2, 3-0). Joukkueiden viides ja liiganousun ratkaiseva loppuottelu pelataan Elenia-areenassa pitkäperjantaina klo 17.

Molemmat joukkueet aloittivat pelin aikaisempien otteluiden tapaan tarkalla puolustuspelaamisella. LaSBn maalivahti Kaapo Kettuselle tapahtui kuitenkin täydellinen nukahdus, joka lopulta johti Steelersin avausmaalin syntyyn.

20 kertaa ottelussa pallon eteen venynyt Kettunen oletti Antti Sihlmanin hoitavan päätypallon helposti. Steelersin Timo Johansson oli kuitenkin kärppänä paikalla ja neppasi pallon maalin eteen, josta puolustaja Miiro Maunulalla oli helppoakin helpompi työ sivaltaa pallo tyhjään maaliin koko LaSBn viisikon ihmetellessä tilannetta.

Kuitti tuli kuitenkin nopeasti. Pelikello ehti raksuttaa 17 sekuntia, kun peli oli tasan. Matti Korhonen oli unohdettu totaalisen vapaaksi maalin kulmalle. Lammilaiset saivat tasoitusosumasta vielä yhden uuden vaihteen sisään. Justus Kainulainen alusti ensin Arttu Koiviston 2-1-maalin ja täräytti minuutin päästä vierailijat 3-1-johtoon tarkalla laukauksellaan takanurkkaan.

LaSBin päävalmentaja Petri Kemppainen oli tyytyväinen joukkueensa starttiin. 

– Me olimme pelin alussa pallollisesti paljon vastustajaa parempia. Toisessa erässä putosimme ensimmäisestä minuutista lähtien sitten pallosta pois. En tiedä miksi.

Toisessa erässä iskettiin maaleja tasaiseen tahtiin kumpaankin kenttäpäätyyn. Iiro Nurmisen poissaolo avasi pelipaikan Mico Pihlajiselle. Steelers-puolustaja kiitti luottamuksesta ja sivalsi kotijoukkueen takaa-ajon käyntiin.

Nico Jonaeson otti sen jälkeen pääroolin salibandynäytelmässä. Ensin LaSBin Henri Vilen torppasi Jonaesonin laidan yli viisiminuuttisen arvoisesti. Jonaeson itse viimeisteli ylivoimamaalin, mutta olisi ansainnut myös toisen syöttöpisteen LaSBin alivoimamaaliin menetettyään pallon keskialueella vastustajalle.

– Ennen kuin pelikello pärähti käyntiin kaikki oli vielä hyvin. Olimme tietenkin varmoja voitosta. Kun veitsi kurkulla pelataan, pallot välillä vähän pomppivat. Kun pelaa paljon, välillä tulee myös virheitä. Vilenin tullessa vastaan sanoin itselleni, että nyt menet siihen laidan ja äijän väliin. Siitä pääsee maalintekopaikkaan tai sitten kaveri joutuu ottamaan jäähyn. Sehän siitä tuli, kertasi Jonaeson toisen erän tapahtumia.

Erän lopulla molemmat joukkueet osuivat vielä kerran. Steelersin Valtteri Niemi päästettiin kentälle ensimmäistä kertaa vain viisi sekuntia ennen kuin hän upotti pallon LaSBin maaliin.

– Pelaamisemme oli kolmannessa erässä näennäistä ja vähän halutonta. Steelers oli hyvä pallolla, kun me olimme hieman laiskoja. Kyllä Steelers oli tänään 40 minuuttia paljon parempia kuin me, myönsi Kemppainen rehdisti pelin jälkeen.

Steelers tuli kolmannessa erässä tasoihin Jonaesonin toisella maalilla, siirtyi johtoon Metsälän soololla ja upotti vastustajan laivan lopullisesti Jonaesonin neppauksella tyhjään LaSB-maaliin. LaSB tuli vielä kovaa päälle, mutta 19 kertaa torjunut Steelers-veskari Jaakko Vahtokari oli muurina maalillaan.

– Hyvät fiilikset olivat, kun pallo meni maaliin. Samalla kuitenkin tiesin, ettei peli ole vielä ohi. Loppu oli kiinni enää taistelutahdosta, ei mistään muusta. Voitto mielessä lähdetään kohti perjantaita. Ei tästä enää voi perääntyä, jutteli itsevarma Jonaeson.

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen oli tyytymätön vain pelin alkuun.

– Peliin lähtö oli meiltä huolimaton. Puolin ja toisin sitten riehuttiin vähän erätauolla. Sillä saimme aivan erinäköisen joukkueen toiseen erään. Kolmannessa erässä viimeistään me näytimme, että olimme tänään parempia.

Järvinen ei ymmärrettävästi halunnut kommentoida Nurmisen poissaoloa, vaan nosti mieluummin uusia nimiä parrasvaloihin.

– Hurjan tivolin olemme tähän kylään järjestäneet. Meillä onnistui tänään todella moni jätkä. Niemi onnistui heti ensimmäisessä vaihdossa ja Pihlajinen täräytti maalin, joten eiköhän sillä jatketa perjantainakin, hymyili tyytyväinen Järvinen.

Elenia-areena täyttyi myös neljännessä finaalissa. Katsojia oli paikalla 2 016. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

13.8.2020