Uutiset

Steelers siirsi ratkaisun ainakin tiistaille

SALIBANDY LASB–STEELERS 6–9 VOITOT 2–1

Hämeenlinna

Lammin Salibandy ei päässyt ainakaan vielä lauantaina juhlimaan nousua salibandyliigaan. Sen paikallisvastustaja Steelers otti loppuottelusarjan ensimmäisen voittonsa Divarin ennätysyleisön (2009 katsojaa) edessä numeroin 6–9 (0–2, 1–2, 5–5) ja jännittävä ottelusarja jatkuu vielä ainakin tiistaina kello 18.30 Elenia-areenassa pelattavaan neljänteen otteluun.

Steelers pääsi Janne Ijäksen (1+1), Nico Jonaesonin (2+1) ja Iiro Nurmisen (1+3) maaleilla neljän maalin karkumatkalle ennen kuin Rasmus Kainulainen (2+1) sai pallon ensimmäisen kerran loistavasti pelanneen Jaakko Vahtokarin ohi.

LaSB tuli kolmannen erän alussa vielä Miikka Pentikäisen maalilla 2–4-tilanteeseen, mutta Steelers kuittasi nopeasti. Julius Aaltonen, Teemu Metsälä, Jarno Mäkinen ja Ville Lastikka (1+2) onnistuivat maalinteossa alle neljässä minuutissa ja peli oli käytännössä selvä, vaikka LaSB loppuhetkillä vielä kolmen maalin päähän nousikin.

STEELERSIN PÄÄVALMENTAJA Jani Järvinen oli tyytyväinen ottelun tasoon.

– Väitän, että tämä oli kummaltakin joukkueelta paras suoritus. LaSB laittoi kaiken likoon, mutta olimme vielä 5–5-pelissä aika paljon edellä, Järvinen sanoi.

Steelers-valmentaja kehui oman joukkueensa tason nostoa.

– Tulimme hallille ja pelaajat sanoivat minulle, että nyt sinä Hakki kuuntelet. He näyttivät vähän meidän systeemeitämme uusiksi ja minä nyökkäilin kiltisti. On tervettä, kun juttu tulee joukkueen sisältä. Pelaajat sitoutuivat tekemään sitä itse, joten mikäs sen hienompaa kuin olla valmentajana samassa veneessä, Järvinen kehui omiaan.

LASB:N VALMENTAJA Petri Kemppaisen mielestä katkon paikka oli lammilaisille lauantaina liian hankala.

– Vierasjoukkue halusi tänään voittoa enemmän. Pääsimme kolmannen erän alussa 2–4-numeroihin, mutta sen jälkeen meille tuli hemmetin sysimusta hetki. Steelers pääsi tekemään liian helppoja maaleja ja valitettavasti ne menivät meidän kakkoskentällisellemme, Kemppainen sanoi.

Kemppainen arvioi, ettei Steelersin pelissä ollut isoja muutoksia.

– Virheitä he tekivät ehkä vähemmän kuin aikaisemmin. Omien tilastojemme mukaan meillä oli 101 laukausta. Sillä pitäisi voittaa peli, hän muistutti.

Steelers ei Järvisen mukaan hätkähtänyt ottelusarjan tilannetta.

– Olemme koko kauden miettineet vain yhtä ottelua kerrallaan ja sen voittamista. Olen ollut erittäin levollinen kaksi peliä, vaikka olemme hävinneetkin. Olimme kuitenkin mukana, kun kolme kuukautta sitten emme pystyneet edes haastamaan LaSB:a, Järvinen saoi.

Ottelusarja on tiistaina uudemman kerran katkolla lammilaisille.

– Vielähän meillä on kaksi ottelupalloa, joten mitään emme ole hävinneet. Peli olisi voinut olla vaikka maanantaina, ettei Steelers olisi päässyt huilaamaan niin monta päivää, Kemppainen sanoi.

Steelers aikoo viedä ottelusarjan ratkaisun ensi viikon perjantaille.

– LaSB:n pitää voittaa, jos se haluaa viedä mestaruuden. Myös me haluamme sen voittaa, Järvinen muistutti.

Asiasanat