Uutiset

Steelers suli lopussa

541 katsojaa seurasi Elenia-areenassa torstai-iltana Steelersin kauden toista kotiottelua. Vastustajaksi salibandyliigan kamppailuun oli saapunut kolmella voitolla ja 10 maalin murskatappiolla EräViikingeille kautensa aloittanut Nokian KrP.

Vierailijat veivät Nokialle mukanaan sarjapisteet kolmannen erän huikealla maali-iloittelullaan lopulta 9–5 (1–0, 1–3, 7–2).

Ottelun avauserän näkyvimmät pelaajat urakoivat joukkueidensa maalien edustoilla. Nokialaisten Santeri Pohjonen ja etenkin Steelersin Tomi Aaltonen venyivät ensimmäisen 20 minuutin uurastuksen aikana useisiin huippupelastuksiin.

Maalivahdeista Aaltonen joutui kuitenkin kertaalleen antautumaan, kun Steelersin kolmoskenttä seurasi katseella Morics Kruminsin (1+3) nousua vetopaikkaan. Latvialaispuolustaja ei jättänyt paikkaansa käyttämättä, vaan pääsi vetonsa päätteeksi tuulettamaan ottelun avausmaalia.

Steelers löysi maalijyvän ottelun toisessa erässä. Daniel Megyaszai tasoitti ensin kamppailun vanhanaikaisella ja kuittasi samalla kenttänsä avauserän nukahduksen. Sitten hankki Nico Jonaeson Steelersille ylivoiman, jonka loppusekunneilla maestro itse lämäsi reikäpallon yläkulmaan.

– Ottelun alku oli meidän kentältä hieman sekava. Onneksi saimme kuitattua sen toisessa erässä, jutteli Megyaszai ottelun jälkeen.

Hän ei ottanut vaatimattomana miehenä kunniaa edes osumastaan.

– En osaa sanoa oliko se minun hyvyyttäni vai maalivahdin huonoutta. Tuuria taisi olla mukana.

KrP tuli vielä tasoihin Antti Naskalin maalilla, mutta Steelers poistui toiselle erätauolle maalin johtoasemassa, kun Aleksi Kulmala löi irtopallon helpohkosti etukulmasta Pohjosen selän taakse.

Kolmannen erän alussa kaikki näytti kotijoukkueen osalta hyvältä, kun Jonaeson siirsi Steelersin 4-2-johtoasemaan. Sitten tuli Steelersin musta ja KrP:n Henri Johanssonin kultainen neljäminuuttinen. Kolme maalia, knalli päähän ja Steelersin selkäranka napsahti.

– Peli meni käsikirjoituksen mukaan kaksi erää. Olen tyytyväinen meidän 40 minuuttiin. Tulimme hyvin vielä kolmanteenkin erään ja kaikki näytti hyvältä. Meillä ei vaan maltti riittänyt. Liian helposti päästettiin kaveri rinnalle ja ohi, kertaili Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen ottelun kulkua.

Steelersille oli tulossa takaa-ajovaiheessa vielä viiden minuutin ylivoima, mutta Jonaeson munasi sen ottamalla vastustajan tönäisystä tilanteen jälkeen oman vitosen ja ulosajon. Ottelu oli sen tilanteen jälkeen taputeltu.

– Ei mainita nimeltä ketään. Kyllä siellä kuitenkin muutama kaveri saa katsoa peiliin. Meillä meni siinä hyvä sauma. Loppu oli kosmetiikkaa. Kyllä tässä koulitaan meitä kovalla kädellä. Tällaista vaan ei saisi tapahtua, totesi pettynyt Sihvonen.

Steelersille ei jää juurikaan aikaa murehtia torstaista tappiota. Joukkue kohtaa heti perjantai-iltana vierasottelussa viime kauden hopeajoukkueen Espoon Oilersin.

– Meillä on tivis pelitahti. Näitä on turha jäädä märehtimään. Huomenna on taas kaksi pistettä jaossa, lopetti Sihvonen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic