Uutiset

Steelers terästää myös juniorisalibandytoimintaa

Steelers vastaa heti ensi kaudesta alkaen myös kaupungin junioreiden salibandytoiminnasta. FT Trackersin junioritoiminta siirtyi jo aiemmin kesällä RURUn alaisuuteen, mutta jatkossa 500-600 juniorin ja 25 joukkueen porukka pelaa Steelersin nimellä.

Viime viikolla pidetyssä RURUn vuosikokouksessa päätettiin, että alkavasta kaudesta lähtien uusi seuranimi on Steelers Juniorisalibandy ry.

FT Trackersin miesten ja naisten ykkösdivarin joukkueet puolestaan pelaavat nimellä FT Steelers.


Tuukka Heinonen uusi puheenjohtaja

Steelers Juniorisalibandyn puheenjohtajaksi valittu Tuukka Heinonen sanoo yhdistymisprosessin olleen puolen vuoden urakka, jossa henkilökemiatkin oli saatava kuntoon.

-Joka ikäluokkaan tulee vähintään yksi joukkue, mutta muutamissa ikäluokissa on 2-3 joukkuetta. C2 -joukkue voitti viimeksi aluemestaruuden ja tavoittelee nyt SM-kultaa. Kesällä D2 (1999-syntyneet) voitti Prahassa ison turnauksen, kertoo pääkaupunkiseudulla pitkään lajin huipputasolla vaikuttanut Tuukka Heinonen.

Steelers julkaisi torstaisessa lehdistötilaisuudessa seuran uuden logon, jonka on suunnitellut hämeenlinnalaisen mainostoimisto Preciksen Jouni Koponen.

-Logo kuvaa teräksisen kovaa tahtoa ja kuntoa, mutta toisaalta myös katsetta eteenpäin, Heinonen sanoi.


Pelaajapolku edustukseen asti

Steelersin peliasu on kotikentällä musta ja vieraspeleissä valkoinen.

-Juniorijoukkueilla on ihan eri fiilis, kun on pelaajapolku nuorimmasta ikäluokasta edustustasolle. Juniorit voivat samaistua paremmin edustusjoukkueiden pelaajiin. Lisäksi jokaisella juniorijoukkueella on kummipelaaja edustusjoukkueesta, sanoi Steelers Juniorisalibandyn hallitukseen valittu Jonna Jansson.

Heinosen ja Janssonin lisäksi hallitukseen valittiin Jukka-Pekka Ojanen, Annukka Virnes, Arto Hiltunen, Johanna Lahti ja Jussi Veijola.

Edustusjoukkueiden FT Steelersin puheenjohtajana aloittaa Jani Rantanen. Hallitukseen ja taustatoimijaksi on lähtenyt myös Jani Blad, joka toimi FT Trackersin liigavalmentajana.

-Vaikka tässä itselläni on kaksijakoiset tunnelmat, tämä kuvio on hyvä alkusysäys ja loistava juttu. Iso seura tukee myös edustusjoukkueen toimintaa, sanoi Blad.

-Oma roolini on vielä vähän auki, mutta kun tunnen ihmisiä, niin pystyn auttamaan vaikkapa edustusjoukkueen pelaajahankinnoissa, Blad sanoi.


Hanke tyttösalibandyn kehittämiseen

Steelers panostaa erityisesti tyttösalibandyn kehittämiseen. Seura on saanut salibandysäätiöltä tukea hankkeeseen, jonka tarkoituksena on lisätä tyttöjen lajin harrastusta Hämeenlinnassa. Hankekoordinaattoreina toimivat Johanna Lahti ja Annukka Virnes.

-Kaupungista puuttuu laajempi organisoitu tyttöjen salibandytoiminta. Teemme yksittäisissä alakouluissa vierailuja ja viemme lajitietoutta tytöille. Nyt on hyvä aika panostaa tyttösalibandyn aseman parantamiseen. Hämeenlinnahan on hyvä naisten palloilukaupunki, sanoi Virnes.

Virnes toimii myös ykkösdivariin nousseen naisjoukkueen valmentajana.

-Fysiikkavalmentajaksi saimme Johanna Rantin ja lajipuolelle Jari Salon. Ryhmäkoko on pieni ja tiivis. Toivotaan, että valmentajien innostus tarttuu pelaajiin, Virnes sanoi.

Steelersin naisjoukkue huipensi kolmen vuoden projektinsa nousuun Ykköseen. Seuraavan kolmen vuoden projektin tähtäimenä on selvitä liigakarsintoihin. (HäSa)