fbpx
Uutiset

Steelers uudistui ja kesti välieriin

Salibandyn miesten Divarin välierissä pelaa kaksi hämeenlinnalaisjoukkuetta. Lammin Salibandy sinetöi välieräpaikkansa lauantaina ja sunnuntaina saman tempun teki Steelers.

Steelers kukisti Limingan Niittomiehet maalein 7–5 (4–1, 1–2, 2–2) 648 katsojan edessä Elenia-areenassa ja otti jatkopaikan voitoin 2–1.

Steelers pelaa välierissä Uusikaarlepyyn Blue Foxia vastaan. Joukkueet aloittavat keskiviikkona Hämeenlinnassa. LaSB puolestaan pelaa ensimmäisen välieräkoitoksensa kuopiolaista SB Welhoja vastaan tiistaina Lahdessa.

Hämeenlinnalaiset saivat salama-alun sunnuntaiseen ratkaisuotteluun. Kahdeksan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue johti jo 4–0 Markus Siprosen (1+1), Ville Lastikan (3+0) , Timo Metsälän (1+1) ja Timo Johanssonin (2+0) maaleilla.

Moni luuli, että homma oli taputeltu nopeasti, mutta ei sentään. Liminka nousi toisessa erässä kahden maalin päähän ja sillä oli vahva ote pelistä. Kolmannessa erässä Lastikka ja Johansson veivät Steelersin kolmen maalin johtoon (6–3 ja 7–4), mutta Juho Laurilan kavennus kotijoukkueen harhasyötöstä piti pelin jännänä hamaan loppuun saakka.

– Meillä oli nyt kurinalainen ja sitoutunut joukkue. Kaikki pelasivat suunnitelman mukaan. Olimme tosi hyvä joukkue, mutta silti välieriin pitää vielä parantaa, arvioi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Järvisen mukaan Liminka oli kotiottelussaan erittäin hyvä.

– Tähän peliin me uudistuimme ja sen ansiosta voitimme.

Ville Lastikka oli hattutempullaan kotijoukkueen tehopelaaja. Timo Johansson teki kaksi maalia, joista Steelersin viimeisin oli hyvinkin tärkeä osuma. Siihen hän sai loistavan syötön muutenkin mainiosti pelanneelta Lauri Viitalalta (0+2), joka oli joukkueensa puolustuksen johtotähti.

– Nuori Lauri Viitala antoi sellaisen syötön, että sain laittaa pallon tyhjiin. Hyvä, että meni, koska missasin aikaisemmin pari samanlaista paikkaa, Johansson selvitti.

Hänen mielestään Steelersin peli ailahteli puolivälieräsarjan aikana laidasta laitaan.

– Ensimmäinen ottelu täällä oli meidän täyttä dominointia. Toinen oli meiltä oikea farssi, todella huono peli. Tilanne oli tasan ja tiesimme, että vastustaja tulee tänne kolmanteen peliin intoa täynnä. Mielestäni pelasimme taas hyvän ottelun. Nuorilta kavereilta hieno tason nosto, Johansson tiivisti.

Steelers tarvitsi sunnuntaina myös hyvää maalivahtipeliä ja sitä se sai Jaakko Vahtokarilta. Vahtokari torjui 20 laukausta, kun Limingan maalivahdeilla oli yhteensä vain 11 torjuntaa. Neljännen takaiskun jälkeen LNM:n maalilla aloittanut Sami Yli-Korpela ehti torjua vain kolme laukausta. Hänen tilalleen tullut Kosti Laine oli pallon tiellä kahdeksan kertaa.

Runkosarjassa toiseksi yltänyt Steelers joutui pelaamaan sunnuntaina ilman puolustaja Tuomas Mikkolaa ja hyökkäyksen Iiro Nurmista. Kumpikin on tärkeä pelaaja nuorelle porukalle. Sunnuntaina Markus Sipronen teki nätisti avausmaaalin, huilasi reilun erän verran penkillä ja palasi kolmanteen erään terävästi.

Jani Järvisen mukaan Nurmisen ja Mikkolan pelikuntoa tarkastellaan “päivä kerrallaan”.

– Luulen, että he voivat olla mukana jo keskiviikkona, hän aprikoi.

– Siprosta säästelimme. Hän tuli energisesti uudelleen mukaan ja syöttikin yhden maalin (Lastikan 6–3).

Välierävastustaja Blue Fox on Järvisen mielestä aika samankaltainen joukkue kuin Liminka.

– Paljon en ole sitä ottelusarjaa vielä miettinyt. Tiesin sunnuntaina päivällä, että voitamme, jos sotasuunnitelmamme pitää. Myönnän, että pieni ajatus silloin jo lipsahti Blue Foxiin. Oma pelimme on hyvässä mallissa ja se on joka tapauksessa tärkeintä, hän tuumi.

Divarin puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta -systeemillä.

– Onhan se urheilullisesti todella raaka systeemi. Onneksi finaalit ja liigakarsinta pelataan paras viidestä -systeemillä – pelasivat finaalissa sitten ketkä tahansa, Johansson mietti. HäSa

Asiasanat

Menot