Uutiset

Steelers valitsi puolivälieriin SBS Wirmon

Hämeenlinnalainen Steelers voitti salibandyn miesten Divarin runkosarjan ja sai lauantai-illan valintatilaisuudessa ensimmäisenä ottaa vastustajan sijoilta 5.–8. uutuutena pelattaviin pudotuspeleihin.

Steelersin valinta oli runkosarjan kahdeksas SBS Wirmo, joka aiheutti Steelersille yhden sen kauden viidestä tappiosta. Marraskuussa Mynämäellä kotijoukkue vei voiton maalein 7–1 Juho Lehtosen (7+0) osumilla. Elenia-areenassa joulukuun puolivälissä Steelers voitti 8–6.

– Valinta oli vaikea, sillä kaikki jatkossa olevat joukkueet ovat kovia. Päädyimme Wirmoon, vaikka heidän fyysinen pelitapa on meille kova haaste. Mutta uskomme, että materiaalietu on puolellamme, kertoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Runkosarjan päätöspelissään Steelers kukisti vieraskentällä sarjanelonen SB Vaasan maalein 5–4 (1–1, 1–3, 3–0).

Avauserässä Tuomas Mikkola toi Steelersin ylivoimalla tasoihin Sami Saarisen (0+2) syötöstä, mutta toisen erän alussa SB Vaasa eteni jo 4–1-johtoon.

Nico Jonaesonin (2+0), Julius Aaltosen ja Janne Ijäksen maaleilla Steelers nousi kuitenkin tasoihin ja voittoon. Maalissa Jaakko Vahtokari otti 26 torjuntaa.

– Vaasa yllätti vaisuudellaan, mutta emme mekään päässeet omalle tasollemme. Tämä oli joukkueelle pakkopullaa, kun runkosarjan voitto oli jo ratkennut. Mutta nousu voittoon kertoo, että luonnetta löytyy, kun sitä tarvitaan. Pudotuspeleihin pitää nousta uudelle tasolle pelillisesti, Järvinen summasi.

Runkosarjassa Steelers voitti 26 ottelusta 21 maalierolla 202–130. Ville Lastikka pelasi 24 ottelua ja voitti piste- ja maalipörssin tehoin 51+20 sekä tehopörssin (+60).

Paras kolmesta

Divarin pudotuspelit pelataan paras kolmesta –järjestelmällä eli jatkoon tarvitaan kaksi voittoa. Steelers aloittaa liigapaikan tavoittelun kotihallissaan Elenia-areenassa ensi lauantaina 14.3. kello 17. Toinen ottelu on heti sunnuntaina Mynämäellä ja tarvittaessa tiistaina jatketaan taas Hämeenlinnassa.

Toisen vaiheen eli välierien voittajat kohtaavat finaalissa ja Divarin mestari nousee suoraan ensi kaudeksi salibandyliigaan. Hopeajoukkuekin pääsee vielä yrittämään nousua karsinnassa liigan toiseksi viimeistä vastaan.

– Olemme paljon näihin pleijareihin ja perustettu oma pleijarit.fi-sivusto, josta löytyy ennakkovideoita ja paljon muutakin, hehkuttaa Steelersin viestintävastaava Juha Kauppinen.

Divarin puolivälieräparit (runkosarjasijoitus):

Steelers (1)–SBS Wirmo (8), M-Team (2)–Blue Fox (6), LaSB (3)–SB Welhot (7), SB Vaasa (4)–Loviisan Tor (5).

Pelipäivät la 14.3., su 15.3. ja tarvittaessa ti 17.3. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic