Uutiset

Steelers vei trillerin

Salibandyn Divari täräytettiin Hämeenlinnassa käyntiin kunnon ryminällä, kun paikallisottelussa Steelers ja Lammin Salibandy kohtasivat uudessa Elenia-areenassa. Tasan tuhat katsojaa sai vastinetta rahoilleen, kun ottelussa iskettiin yhteensä 19 maalia. Ratkaisukin venyi jatkoajalle, jossa Timo Johansson iski maalin suoraan ilmasta ja tuuletti sitä rajusti. Ottelu päättyi numeroihin 10–9.

– Pitkään aikaan ei ole ollut noin hyvää fiilistä. Aivan sama kuka sen maalin olisi tehnyt. Olisin juhlinut maalia aivan yhtä paljon, Johansson iloitsi.

Steelersin legendaarisen kapteenin Kaj Palmrothin ennen pelin alkua jäädytetty pelipaita ehti tuskin hileille, kun kotijoukkue oli karannut jo kolmen maalin johtoon. Ensin Johansson yllätti etuyläkulmasta LaSB-veskari Kaapo Kettusen. Sitten iski duo Ville Lastikka–Tuomas Mikkola kahdesti passaten vuorotellen toisilleen avopaikat.

Hätöselle hatullinen

LaSB heräsi peliin mukaan toisessa erässä. Salibandyliigassakin 95 maalia iskenyt Heikki Hätönen täräytti hattutempun ja Vili Näveri säesti alivoimaosumallaan lammilaisten maestroa.

– Enemmän mieleeni jäi seitsemän meidän kentälle omiin mennyttä maalia kuin omat tekemäni. Me teimme aivan käsittämättömän määrän virheitä läpi ottelun. Ihan hirveistä virheistä tuli vastustajalle tänään maaleja – lähivaparista, merkkausvirheistä ja vaihtovirheistä, luetteli yhdeksän maaotteluakin pelannut Hätönen pelin jälkeen.

– Noilla virhemäärillä ei vaan pysty voittamaan otteluita, vaikka tekee itse yhdeksän. En kuitenkaan ota mitään pois vastustajalta, jutteli Hätönen.

Kiihkeässä ottelussa tunteetkin kuumenivat Hätösen ja Johanssonin välillä. Hätönen antoi palaa pelin jälkeen täydeltä laidalta.

– Johanssonhan naputtelee mailallaan koko pelin. Kaikkihan sen tietää, että hän ei tee tuolla kentällä muuta kuin hakkaa ihan jokaista pallon ulkopuolelle. Sinänsä käsittämätön jätkä. Teki hän pari maalia, mutta en arvosta tuota toista puolta hänessä.

Johansson otti tilanteen Hätöstä rauhallisemmin niin kuin voittajan tällaisessakin väännössä on helpompi tehdä.

– Se on samanlaista aina vastakkain kun pelataan. On sitten kyseessä höntsäpelit tai sarjapelit, niin samanlaista huutelua se on aina puolin ja toisin. Onneksi ottelu kääntyi meille, niin saan huudella puoli vuotta ennen seuraavaa kohtaamista.

Huikea loppu

LaSB oli kiinni ottelun voitossa kalkkiviivoille asti, mutta Steelers tuli viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua tasoihin Nico Jonaesonin maalilla. Tätä ennen joukkueet iskivät maaleja tasatahtiin sellaisilla tehoilla, että joukkueiden pelejä kannattaa mennä paikanpäälle seuraamaan jatkossakin.

– Älyttömän hienoa, että ihmiset löysivät hallille. Tänään oli aivan uskomattoman hienoa pelata. Jos ihmisiä tulee seuraaviin peleihin yhtä paljon, lupaan että järjestämme voittoja jatkossakin, hehkutti Johansson syystäkin tapahtuman tunnelmaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic