fbpx
Uutiset

Steelersiin vanhat luottomiehet, mutta uusi ilme

Miesten Salibandyliigaan noussut Hämeenlinnan Steelers lähtee ensimmäiseen pääsarjakautensa pääosin tutuin kasvoin. Joukkueen luotsi on kuitenkin vaihtunut ja sitä myötä pelilliseen ulosantiin on odotettavissa muutoksia.

Vanha Trackers-kasvo Jussi Sihvonen tietää, mitä menestyminen liigassa vaatii, sillä hänellä on pääsarjakokemusta Steelersin edeltäjän paidasta sekä penkin takaa. Sittemmin hämeenlinnalaisvalmentaja hankki kannuksia Lammin Salibandyssä ja Tapanilan Erän A-junioreissa, jotka hän valmensi tänä keväänä Suomen mestareiksi.

Sihvonen vihjaa, että Steelers lähtee liigakauteen uudistuneena. Divaritason toimintakulttuuri tai pelitapa eivät sellaisenaan riitä liigaan, joten niitä hiotaan vielä kesällä.

– Pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan. Tällä pelityylillä tuli menestystä viime vuonna A-nuorten SM-sarjassa, mutta pyrimme aktivoimaan sitä hieman modernimpaan suuntaan. Ihan yksi yhteen ei voida ottaa sitä, mikä viime vuonna oli, mutta meillä on heinäkuussa pelitapaleiri, jolla puhutaan asiat selviksi, jotta tiedämme missä menemme kentällä, Sihvonen kertoo.

Sihvonen lupaa kuitenkin jo vauhdikasta peliä.

– Se viilautuu sen mukaan, mitä joukkue pystyy toteuttamaan, mutta minun joukkueeni eivät ole olleet tylsiä. Kyllä siellä sitten sattuu ja tapahtuu, Sihvonen lupaa.

Divarin viimekauden hopeajoukkue menetti avainpelaajistaan Jarno Mäkisen ja Julius Aaltosen LASB:iin sekä Ville Lastikan Sveitsin Wiler-Ersigeniin. Tästä huolimatta Steelersillä on kasassa mielenkiintoinen ja potentiaalinen joukkue, jonka rungon muodostavat viime kauden pelaajat.

Tärkeitä jatkajia ovat muun muassa pukukoppijohtajana kunnostautuva maalivahti Jaakko Vahtokari, puolustajalupaus Teemu Metsälä, juonikkaat nuoret hyökkääjät Nico Jonaeson ja Markus Sipronen sekä liigassa jo Trackersin kanssa pelanneet Iiro Nurminen ja Timo Johansson.

Tärkeimmät uudet vahvistukset ovat tällä hetkellä entinen nuorten maajoukkuemaalivahti Tomi Aaltonen sekä kokeneet paluumuuttajat Jouko Honkanen ja Jere Liljebäck. Lisäksi Steelersin haaviin on jäänyt kaksi kovan luokan tulevaisuuden nimeä: Sihvosen luottomies Axel Cedercreutz Erästä ja Samuli Grönfors Forssan Suuppareista.

Itsekin kalastusvertauksia käyttäen Sihvonen sanoo verkkojen olevan vielä vesillä.

– Edelleen etsitään muutamaa täsmähankintaa. Muutaman viikon sisään tulee ulkomailta yksi pelaaja testiin. MM-kisakävijä ja maajoukkuetaustainen pelaaja, valmentaja raottaa.

Vaikka Lastikan myötä joukkueesta lähti aimo annos maalintekotaitoa, Sihvonen uskoo kyseisen osa-alueen olevan jo kunnossa. Vahvistukset tulevatkin ennen muuta puolustukseen, jossa on nyt vain viisi sopimuspelaajaa ja neljä junioria koeajalla.

– Huippuhyökkääjällekään ei käännetä selkää, jos sellainen ilmaantuu, mutta maalintekovoimasta meillä ei jää kiinni. Jos kysytään, otetaanko puhdas snaipperi, joka tekee paljon maaleja, vai hyvä puolustaja, ottaisin puolustajan.

Sihvosen tuomaan harjoituskulttuuriin kuuluu ainakin kesäkaudella vahvasti lisääntynyt fyysinen harjoittelu. Ainakin siihen 19-vuotias puolustaja Metsälä on tyytyväinen.

– Kyllä fysiikkaan on kehitetty nyt huomattavasti enemmän huomiota kuin viime vuonna. Uskon, että tulemme olemaan tänä vuonna fyysisesti paljon kovempia, varusmiespalveluksen heinäkuussa Parolannummella aloittava Metsälä pohtii.

– Nyt meno on ollut tosi hyvää. Jude (Sihvonen) on tuonut meille paljon uutta treenaamiseen, ja Matilaisen Keijo (apuvalmentaja) on tehnyt omalla huippuosaamisellaan meille paljon hyviä treenejä. Ilmapiiri on ollut tosi hyvä.

Urbansista Hämeenlinnaan palaava Honkanen myöntää, että hänellä on 36-vuotiaana vielä tekemistä fyysisen puolen kanssa, jotta hän pysyy liigassa nuorempiensa kyydissä. Neljän kakkosdivisioonakauden jälkeen loikka liigatasolle on iso.

– Kai siellä vanhoilla pohjilla saa sen verran aikaan kesän aikana, että tästä otetaan yksi pelipaikka haltuun. Mukavanoloinen porukka, sopiva sekoitus nuoria ja 20–30 vuoden ikäisiä pelaajia, ja tietysti meikäläinen, maaliahne hyökkääjä naurahtaa. HäSa

Asiasanat

Menot