Uutiset

Steelersillä hyvä viikonvaihde Virossa

Salibandy

Tallinna, Viro

Syyskuun 18. päivä vierasottelulla Oulussa OLS:aa vastaan salibandyliigan aloittava hämeenlinnalainen Steelers oli hyvässä iskussa viikonvaihteessa Viron pääkaupungissa Tallinnassa pelatussa harjoitusturnauksessa. Steelers voitti Tallinnassa kaikki kolme otteluaan, kun Viron maajoukkue kaatui numeroin 7–3, jyväskyläläinen Happee 8–5 ja FBC Turku 12–3.

Steelersin päävalmentaja Jussi Sihvonen oli tyytyväinen turnauksen antiin.

– Saimme olla joukkueena tiiviisti neljä päivää yhdessä. Nämä reissut ovat hengenluonnin kannalta elintärkeitä. Tuloksellisesti kolmeen voittoon voi olla tyytyväinen. Olen kuitenkin enemmän tyytyväinen siihen, että pääsimme testaamaan peleissä treeneissä harjoiteltua pelisysteemiämme ja saimme onnistumisia jokaisen pelin teemassamme, Sihvonen arvioi.

Sihvonen nosti turnauksen onnistujista esiin kummatkin maalivahtinsa, Viron maajoukkuetta ja FBC Turkua vastaan pelanneen Tomi Aaltosen ja Happeeta vastaan torjuneen Jaakko Vahtokarin.

– Kumpikin maalivahti onnistui tosi hyvin. Myös useampi kenttäpelaaja lähti tosissaan taistelemaan pelipaikasta ja antoi hyviä näyttöjä. Johansson Timo oli yksittäisistä kenttäpelaajista selvä onnistuja. Hän voitti koko turnauksen pistepörssin, Sihvonen kehui.

Steelers on Sihvosen mielestä valmistautumisessaan aikataulussa ennen kolmen viikon päästä alkavaa salibandyliigaa.

– Ainahan sitä on jonkin verran asioista huolissaan, mutta se kuuluu valmennukseen. Olemme joka tapauksessa ihan hyvin aikataulussa. Meidän pitää vain saada ehjiä treeniviikkoja, jotta saamme hiottua asiat kuntoon. Olemme kuitenkin lähteneet harjoittelemaan ihan uutta pelisysteemiä, eikä se ole enää kenellekään mysteeri, valmentaja sanoi.

Steelers pelaa ennen kauden alkua vielä kaksi harjoitusottelua. Se kohtaa ensi perjantaina vierasottelussa Nokian KrP:n. Hämeenlinnan salibandyn ystävien ainoa mahdollisuus nähdä Steelers kotiottelussa ennen runkosarjan pelejä on perjantaina 9. syyskuuta, kun joukkue kohtaa Iittala-hallissa tamperelaisen Kooveen.

Asiasanat