Uutiset

Steelersille avaustappio kärkitaistossa

Hämeenlinnan Steelersin viikonvaihteen toiseen Divarin kotipeliin saapui vieraaksi Uudestakaarlepyystä sarjakolmonen Blue Fox, joka aiheutti sarjakärjelle myös ensimmäisen tappion.

Ratkaisumaalit nähtiin toisessa erässä ja loppunumerot olivat 3–2 (1–1, 2–1, 0–0).

Avauserää hallitsi Steelers, mutta Divarin maalivahtitilaston ykkönen Mikael Enlund torjui varmasti ja vain Ville Lastikka onnistui yllättämään Blue Fox-vahdin. Erän lopulla Samir Mountassir toi vieraat tasoihin.

– Hyvä vääntö, vaikka ensimmäisessä erässä meillä oli huono rytmi ja Steelers vei peliä. Toiseen pääsimme paremmin pallolle. Peluutimme taas koko 18 pelaajan miehistöä ja se on vahvuutemme, totesi Blue Foxin valmentaja Markus Åbb

Maalivahtien taistoa

Ottelun parhaana palkittiin Steelersin maalivahti Jaakko Vahtokari, joka otti 24 torjuntaa ja varsinkin toisen erän puolivälissä piti kotijoukkueen mukana parilla loistotorjunnalla.

Heti toisen erän alkuun Blue Fox pääsi johtoon, mutta Daniel Megyaszai iski tasoituksen Oskari Koljosen syötöstä.

Voittomaali tuli vain pari minuuttia myöhemmin, kun Blue Foxin vahva ylivoima onnistui. Tero Saaristo viimeisteli Johnny Ojalan syötöstä.

– Vain kolme omiin on oikea suunta. Olimme niskan päällä, mutta kaveri teki ylivoimastaan maalin ja me emme, samoin yksi tuli meidän virheestämme ja Blue Fox ei tehnyt virhettä. Tällaisiin nämä huippupelit ratkeavat. Meilläkin oli paikat voittoon, kommentoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Ei enää tolppaa lähemmäs

Päätöserässä Steelers rakensi edelleen paikkoja, mutta tolppaa lähemmäs palloa ei saatu ja Enlund hoiti loput.

Tällä kaudella Janne Ijäksen puolustajaparina on pelannut Tuomas Mikkola, ja kaksikko oli jälleen hyvässä vauhdissa.

– Ahtaampaa oli kuin aiemmin, sillä kaverilla oli todella tiivis nippu. He ottivat meidän vahvuuden eli kääntöpelin pois. Meillä on ollut toisen erän ongelmaa eli oma pallollinen peli jämähtää. Viimeisessä erässä pallo tolpasta ulos – näin tällä kertaa, Mikkola tiivisti.

Steelersin viikonlopun urakka jatkuu vielä kolmannella pelillä sunnuntaina Turussa, kun Suomen cupin 4. kierroksella vastaan tulee 2. divisioonan FBC Turku. (HäSa)

Asiasanat