Uutiset

Steelersille taas täysi potti

Hämeenlinnalainen Steelers otti viikonloppuna täyden pistepotin salibandyn miesten Divarissa ja samalla vankisti asemaansa sarjan kärjessä.

Sunnuntaina Steelers tarjosi kotiyleisölleen yhdessä Porvoon Salibandyseuran kanssa kahdeksantoista maalin karkelot – kotijoukkue voitti lopulta 11–7 (3–1, 3–2, 4–4).

PSS on Divarissa toiseksi viimeisenä, mutta se aiheutti ajoittain kovastikin päänvaivaa Steelersille ja etenkin hämeenlinnalaisten kolmoskentälliselle. Porvoolaiset antoivat kunnon paineen ja pystyivät luomaan hyvin tilanteita. Nimenomaan kotijoukkueen kolmoskentän saldo oli tällä kertaa pahasti miinusmerkkinen.

Jokinen onnistui

Steelersin maalivahti Juho Jokinen kuului sunnuntain onnistujiin seitsemästä takaiskusta huolimatta. Jokisella oli töitä peräti 30 torjunnan verran, kun PSS:n molari Riku Ahtiainen pääsi 18 torjunnalla. Kaiken lisäksi Jokinen sai syöttöpisteen Steelersin 7–3-maaliin. Upeasta torjunnasta pallo kimposi Sami Saariselle, jonka vastaisku päättyi nättiin maaliin.

Steelersin tehot lepäsivät ykkös- ja kakkoskentällisen varassa. Ykköskenttä Jarno Mäkinen (1+1)–Sami Ruotsalainen (1+0); Iiro Nurminen (2+2)–Lauri Viitala (0+1)–Saarinen (2+1) teki kuusi maalia. Kakkoskenttä Janne Ijäs–Tuomas Mikkola (0+2); Ville Lastikka (3+0)–Julius Aaltonen (0+2)–Nico Jonaeson (2+1) osui viidesti.

Nurmiselta jäi käytännössä viime kausi väliin, kun hänen oikean jalan polvensa operoitiin. Mies on tullut takaisin pelihommiin todellisena teräsmiehenä.

– Ihan hyvin meni. Meidän kentällisellämmekin alkaa jo osua. Hyvin löydämme toisemme, myhäili Nurminen, jonka viikonloppu hipoi täydellisyyttä.

Lauantaina Loviisassa Nurminen iski nimittäin kolme maalia. Hänen ja Saarisen yhteispelissä oli näyttävä yhteinen sävel. Kaksikko lähti vastaiskuihin niin kuin pitää. 18-vuotias sentteri Lauri Viitala paikkaa olkapääleikkaukseen menevää Aleksanteri Ihalaista hyvin. Viitala on ulottuva pelaaja, joka sopii hyvin tehokkaiden ja taitavien laitureiden väliin.

Pelistä toiseen on tehoja myös Divarin pörssihailla Lastikalla, joka tälläsi viikonloppuna kuusi maalia. Tällä kaudella Lastikan maalimäärä on jo 40. Maalipörssin kakkonen Jonaeson ja ketjun sentteri Aaltonen antavat hyvää tulitukea Divarin nuorelle helmelle.

Steelers vetää väkeä

Steelersin hyvä peli ja menestys ovat luoneet kunnon salibandybuumin Elenia-areenaan. Sunnuntaista ottelua seurasi 582 katsojaa. Yleisömäärä sai hymyn Nurmisenkin huulille.

– Onhan tämä nyt aika hienoa, hän tuumi, eikä arastellut sanoa, että Steelers aikoo palkita yleisönsä vastakin tällä kaudella.

– Ehdoton tavoitteemme on nousu. On järkyttävä pettymys, ellemme nouse. Onhan meillä parempi porukka kuin muilla, Nurminen todisti.

Ei nyt parasta

Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen ei vaikuttanut tyytyväiseltä joukkueensa pelaamiseen, vaikka voitto tuli taas.

– Pitää uskaltaa kurkistaa myös tuloksen taakse. Emme pystyneet olemaan niin kurinalaisia kuin pitäisi olla. Tiedämme kuitenkin, missä mennään. Nyt on se vaihe kaudesta, ettei peli ole kauneimmillaan.

Järvisen mukaan Steelersillä on oltava – ja onkin – kolme tulivoimaista kentällistä.

– Nyt kolmoskentällisellä ei vaan oikein rokkaa eteenpäin.

Porvoolaisia uhkaa putoaminen, mutta kyllä siinäkin ryhmässä on potentiaalinsa. Hämeenlinnaan PSS tuli pelaamaan rohkeasti, se ei paljon peruutellut. Ylihyökkääminen antaa kuitenkin vastustajalle hyviä paikkoja vastaiskuihin. PSS:n tehokkaimmat olivat kaksi maalia tehneet Miro Anttila ja Petteri Alavuotunki ja kaksi osumaa alustanut Casper Karlsson. (HäSa)

Asiasanat