Uutiset

Steelersin B-tytöt valmiina SM-karsintoihin

Steelersin B-tyttöjen joukkue emännöi tämän kauden suurinta salibandyn SM-karsintaturnausta. Tulevana viikonloppuna Elenia-areenalla nähdään peräti 13 joukkuetta, jotka karsivat kuuden joukkueen pääsystä SM-sarjaan.

Steelers pelaa C-lohkossa, jossa muut joukkueet ovat Seinäjoen Peli-Veljet, FB Factor (Kontiolahti) sekä hallitseva Suomen mestari FBC Loisto (Turku). Toinen lähialueen joukkue Riihimäen Salibandyseura Panthers pelaa alkulohkossa A.

Steelersin joukkue on muuttunut niin valmennuksen kuin joukkueenkin osalta. Päävalmennuksesta vastaa Mikko Kankainen. Pelaajamarkkinoilla on käynyt vilskettä, kun joukkuetta ovat vahvistaneet Tessa Sipponen (RSS Panthers), Emma Kankainen (Koovee), Ellinoora Vihreäsaari (FoSu), Annu Selinummi ja Josefiina Veikkola (LASB) sekä maalivahti Emma Mannila (SC Urbans).

– Joukkueemme harjoitteli tiiviisti toukokuun puolivälistä aina juhannukseen asti, jonka jälkeen oli kolme viikkoa omatoimijaksoa. Alkukesällä suuri osa joukkueesta oli Hämeenlinnan Tarmon juoksukoulussa, jossa hiottiin tyttöjen juoksutekniikkaa, valmentaja Mikko Kankainen tiivistää.

– Juhannuksen jälkeen alkoivat raskaat viikot niin Aulangon portaissa kuin halleillakin. Harjoitteluprosentti saisi olla aina suurempi, mutta muun muassa kesälomamatkat ja rippileirit ovat hieman haitanneet joukkueen harjoittelua, toteaa Kankainen.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Steelers-tytöt olivat Turussa perinteisessä Loisto-cupissa, jossa he sijoittuivat 16 joukkueen sarjassa seitsemänneksi. Ottelut olivat tiukkoja, sillä yksikään otteluista ei päättyneet yli yhden maalin erolla, ja puolivälierässäkin Steelers hävisi Porvoon Salibandyseuralle vasta rangaistuslaukauskilpailussa.

– Kokonaisuutena se oli meiltä hyvä turnaus: kuusi peliä, kolme voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota, yhdeksän tehtyä maalia ja kuusi päästettyä, summaa Kankainen.

Sijoitusottelussa joukkue kohtasi Loiston, joka oli parempi maalein 2–1. Karsintalohkon päätösottelussa on tilaisuus kuitata tuo tappio.

– Joukkueemme tavoite on ehdottomasti päästä SM-sarjaan. Joukkue viimeisteli kuvioitaan viikonlopun harjoitusleirillä. Maanantain harjoitusottelussa Steelersin naisten liigajoukkuetta vastaan haettiin vähän kovuutta. Uskon, että omalla tasolla pelaamisella saavutamme SM-sarjapaikan, Kankainen lisää.

Steelersin pelaa lauantaina Elenia-areenalla kello 13.30 SPV:tä, 18.30 FB Factoria sekä sunnuntaina 10.15 FBC Loistoa vastaan. Lohkon voittaja selviytyy suoraan SM-sarjaan, toinen ja kolmas karsivat muiden lohkojen joukkueiden kanssa pääsystä sarjaan. SM-sarjan joukkueet ovat selvillä sunnuntaina noin kello 19.

Asiasanat