Uutiset

Steelersin C2-pojat rynnistivät SM-finaaliin

Hämeenlinnalaisen Steelers Juniorisalibandyn C2-ikäluokan joukkueen upea kausi huipentuu SM-sarjan loppuotteluissa. Steelers sinetöi finaalipaikkansa sunnuntaina Iittala-hallissa, kun se nujersi Kirkkonummen Rangersin niukasti maalein 6–5 (2–2, 3–1, 1–2). Hämeenlinnalaiset menivät mestaruuskamppailuihin voitoin 2–1.

Jo varmistunut mitali on Steelers Juniorisalibandyn ensimmäinen virallisessa SM-sarjassa.

Steelers kohtaa finaalisarjassa helsinkiläisen Tapanilan Erän. Se voitti omassa välieräsarjassaan Tampereen Classicin suoraan kahdella voitolla.

Steelersin nykyinen C2-poikien joukkue on tottunut menestymään. Jani Järvinen on valmentanut vuonna 1999 syntyneiden joukkuetta kuuden kauden ajan – F-junnuista tähän hetkeen.

– Oli ehdottomasti huikea trilleri. Pelissä oli kauhea intensiteetti ja kova kamppailun halu. Emme ole näin kovaa peliä ennen pelanneet. Emme edes syksyllä mestareiden cupissa, jonka voitimme. Huima taistelupeli kummaltakin joukkueelta, kiitteli Järvinen sunnuntaisesta omiaan ja myös vastustajia, jotka eivät antaneet mitään ilmaiseksi.

Rangers meni ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon ennen kuin Steelers sai hanansa auki. Erkka Seppälän ja Antti Suoraniemen maaleilla hämeenlinnalaiset tasoittivat ennen erätaukoa.

Ratkaisu toisessa erässä

Toinen erä oli Steelersin heiniä ja samalla tässä erässä pelattiin jo välieräsarjan ratkaisun paikkoja. Atte Kurkikangas vei kotijoukkueen ensimmäisen kerran johtoon ja Eetu Korkiamäen kahdella maalilla Steelers karkasi jo kolmen maalin päähän Rangerisista. Erän viime minuutilla kirkkonummelaiset pystyivät kuitenkin kaventamaan.

Kolmatta erää oli pelattu vain kymmenen sekuntia, kun Steelers johti 6–3. Voittomaaliksi jäänyt osuma oli Antti Suoraniemen (2+1) käsialaa.

Rangers ei kuitenkaan hellittänyt. Reilu kuusi minuuttia ennen loppua se tuli kahden maalin päähän ja puolitoista minuuttia ennen loppua tuilanne oli jo 6–5. Rinnalle eivät kirkkonummelaiset kuitenkaan enää nousseet.

Syöttöpinnoja kotijoukkueen pelaajista tehtailivat Suoraniemen lisäksi Eemeli Tikkanen (0+2), Viljami Kylä-Heimo ja Jose Takala. Maalia vartioinut Ilari Kaurtola torjui 15 laukausta.

Erällä kotietu

– Nyt voimme olla rinta kaarella pari päivää. Sitten alkaa valmistautuminen finaalisarjaan Erää vastaan, Jani Järvinen jutteli.

Erällä on finaalisarjassa kotietu. Ensimmäinen ottelu pelataan perjantaina Helsingissä. Steelers isännöi kotiotteluaan lauantaina Iittala-hallissa. Mahdollisesti tarvittava kolmas finaali on maanantaina ja taas Helsingissä. Mestaruus heltiää kahdella voitolla.

Jani Järvinen pitää joukkueensa menestyksen salaisuutena sen historiaa ja työntekoa.

– Kuusi vuotta olen tämän joukkueen kanssa tehnyt hommia. Meillä on hyvä harjoituskulttuuri. Arkityö on tuonut joukkueen tähän saakka. Joukkueessa on laadukkaita pelaajia. Hyvät yksilöt mahdollistavat hyvän joukkueen, nimenomaan joukkueena pelaamisen vahvuutta korostanut Järvinen kertoi.

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic