Uutiset

Steelersin C2 vei …Mestarien cupin

Hämeenlinnan Steelersin C2-ikäluokan poikien joukkue voitti viikonloppuna pelatun Turun Mestareiden cupin turnauksen. Loppuottelussa kaatui helsinkiläisen mahtiseura SSV 2–1.

Steelersin voittomaalin iski Eerik Lindén jatkoajalla Erkka Seppälän syötöstä. Steelers meni loppuottelussa johtoon Jose Takalan tekemällä ja Eemeli Tikkasen syöttämällä maalilla. Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan SSV tuli tasoihin, ja hämeenlinnalaisten voitto heltisi vasta jatkoajalla.

Steelers voitti tänä vuonna mestaruuden kahdessa ikäluokassa Mestareiden cupissa, joka on kauden kovimpia kutsuturnauksia. Viikko sitten Steelersin vuonna 2001 syntyneet D2-pojat voittivat oman ikäluokkansa.

Menestys Mestareiden cupissa kuvastaa hyvin koko Steelersin C2-joukkueen asemaa ja olemusta: joukkue on pelannut kuuden yhteisen vuoden aikana lukemattomia turnauksia ja vain kolme kertaa se on jätetty finaalista ulos.

Kesällä joukkue voitti Prahan suurturnauksessa Tshekissä oman ikäluokkansa mestaruuden näytöstyyliin. Viime kaudella joukkue hävisivät vain kaksi peliä, molemmat Tampereen Classicille.

– Kaikki pelaajat kehittyvät koko ajan. Tosi vaikea osoittaa ketään erityistä, joka esimerkiksi tätä voittoa olisi ollut tekemässä, sanoo Steelersin C2:n päävalmentaja Jani Järvinen, joka valittiin vastikään koko seuran valmennuspäälliköksi sekä miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

– Ehkä nyt maalivahdin voi nostaa esille, Järvinen suostuu lopulta sanomaan.

– Ilari Kaurtola on neljässä viime finaalipelissämme päästänyt yhteensä yhden maalin, joten sehän on aika hyvin, valmentaja hymähtää.

Valmentajalla on edessään kiireinen viikko: perjantaina miesten edustusjoukkue aloittaa hänen johdollaan pelikautensa Divarissa vierasottelulla Wirmoa vastaan. Lauantaina 28.9. alkavat kotiottelut, kun Steelersin kotihalliin Iittalaan saapuu vieraaksi FBC Turku.

C2-joukkueen kauden päätavoite on selvä:

– Tämä on ensimmäinen ikäluokka, jossa pelataan SM-sarjaa. Kyllä tavoitteemme on tietysti voittaa Suomen mestaruus.

– Mutta se ei ole mikään itsestään selvä juttu. Sanoin pojille Mestareiden cupin jälkeen, että olemme nyt ikäluokan paras joukkue, mutta puolen vuoden päästä tilanne voi olla taas ihan toinen. Se ratkaisee, kuinka paljon olemme valmiita treenaamaan tässä välissä, Järvinen sanoo. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic