Urheilu Uutiset

Steelersin haaveet haihtuivat

Hämeenlinnan Steelersin viimeisetkin toiveet Salibandyliigan pudotuspelipaikasta kuopattiin lauantaina, kun se taipui Elenia-areenassa pelatussa ottelussa Jyväskylän Happeelle lukemin 6–9. Runkosarjan viimeisen ottelunsa Steelers pelaa keskiviikkona Seinäjoella.

Steelersin lähtö lauantain peliin oli sanalla sanoen tahmea. Happee hallitsi kenttätapahtumia, ja kotijoukkue ei saanut peliään millään käyntiin. Eikä Mikko Ruokolaisen saama viiden minuutin jäähy tilannetta ainakaan helpottanut. Happee teki jäähyn aikana kaksi ylivoimamaalia, ja se sai ottelun hallinnan entistä tiukemmin itselleen.

Vieraiden hallintaa kesti aina toisen erän puoleen väliin saakka, ja silloin taululla olivat jo tylyt 0–6-lukemat. Siinä vaiheessa Steelers vaihtoi maaliin Jaakko Vahtokarin, joka korvasi alkupelin pelanneen Tomi Aaltosen, jota ei kuitenkaan maaleista voi syyttää. Maalivahvin vaihdon jälkeen pelin hallinta siirtyikin selkeästi Steelersille. Takaa-ajoa johdatti puolustaja Teemu Metsälä, jonka lavasta syntyi kolme maalia, ja äkkiä tilanne olikin 4–6. Kiri ei aivan kuitenkaan riittänyt, sillä Happee sai pidettyä Steelersin aisoissa, eikä Steelers päässyt kahta maalia lähemmäksi.

Kolmen maalin mies Metsälä harmitteli kotijoukkueen kankeaa alkua.

– Annoimme siinä alussa ihan liikaa eteen. Ei oltu tänään jotenkin valmiita pelaamaan, ja ilme oli ensimmäisen puoli tuntia todella huonoa. Henki puuttui joukkueesta, Metsälä purki tuntojaan.

– Mutta sitten kun saimme ketsuppipullon auki, sitten alkoi kyllä upotakin. Mutta se ei aivan riittänyt.

Steelersin valmentaja Jussi Sihvonen oli Metsälän kanssa samoilla linjoilla ottelun alusta. Hänellä oli selkeä käsitys siitä, miksi pelin hallinta kääntyi kotijoukkueelle pelin puolessa välissä.

– Uskalsimme alkaa tehdä pallon kanssa asioita, ja sen jälkeen peli kääntyi meille. Kyllä meillä oli tänään mahdollisuudet voittaakin, Sihvonen sanoi.

Vaikka alku ei sujunut käsikirjoituksen mukaan, pelin loppuosa miellytti valmentajan silmää.

– Se vitonen siihen alkuun oli aika heppoinen jäähy. Se vaikutti vähän liikaakin pelin kulkuun. Mutta sitä ei sieltä pois saa. Mutta jatkoa ajatellen lopun ilme oli hyvä, otetaan se mukaan seuraavaan peliin, Sihvonen jatkoi.

Steelers pelaa kauden viimeisen runkosarjapelinsä keskiviikkona Seinäjoella. Sihvonen tietää, mistä tilanteesta peliin lähdetään.

– Vielä on omissa käsissä sarjapaikan takuuvarma säilyttäminen. Se voi toki ratketa jo muiden pelien tulosten perusteella ennen sitä, mutta olemme lähteneet siitä, että niin kauan, kun se sarjapaikka on omissa käsissä, se on hyvä asia, Sihvonen päätti.

Asiasanat

Päivän lehti

6.6.2020