Uutiset

Steelersin hurja meno jatkui

Ei painanut jalka, ei.

18 sekuntia jaksoi kuopiolainen Welhot taikuroida Hämeenlinnan Steelersin mukana salibandyn Divarin ottelussa sunnuntai-iltana Iittala-hallissa. Iiro Nurminen (5+1) latasi reikäpallon Risto Parikan (0+2) syötöstä Petri Leschin (22 torjuntaa) selän taakse ensimmäisestä hyökkäyksestä. Alkutahdit huikealle näytelmälle oli annettu.

Steelers liikutteli ensimmäisessä erässä palloa hyökkäyspäässä paremmin kuin vielä kertaakaan kuluneella kaudella. Elias Juppalan (2+0) 2–0- ja Jarno Mäkisen (1+1) 3–1 -maaleissa syöttöpisteet olisi voitu jakaa koko hyökkäysviisikon kesken.

Sami Saarinen (2+1) jatkoi puolestaan siitä mihin eilisessä ÅIF-kamppailussa jäi – kylmäpäinen maali rankkarista, tuuletus tutuille katsomoon ja hetken päästä oivaltava syöttö Timo Johanssonin (1+0) 6–2-maaliin. Ensimmäinen erä oli taputeltu kasaan.

Taktisia muutoksia

Welhot tuli toiseen erään uudella sykkeellä. Se näkyi myös tulostaululla, kun Olli Taskisen veto sujahti turhan helposti maalivahtivuorossa olleen Juha Jokisen (20 torjuntaa) selän taakse. Muuten Jokinen pelasi varman peruspelin, joten jatkossa Steelersin valmennustiimille on positiivinen ongelma valitessaan pelaavaa maalivahtia. Sen verran kovassa vireessä Jokinen ja lauantaina loistanut Ilari Nykänen tällä hetkellä ovat.

Steelersin valmennus ei jäänyt odottelemaan Welhojen orastavaa takaa-ajoa, vaan teki hienosäätöä pelaamiseensa Juppalan 7–3-maalin jälkeen.

Muutaman karkean harhasyötön antanut Joonas Jokipalo sai tehdä oikean pakin tontillaan tilaa Juha-Pekka Aaltoselle. Samalla Steelers lähti kontrolloimaan enemmän palloa, eikä niinkään pyrkinyt yltiöpäisesti maaalintekoon. Tämä hyydytti kuopiolaisten takaa-ajon. Kruunuksi onnistuneiden muutosten päälle Iiro Nurminen vei Parikan syötöstä kotijoukkueen turvallisen tuntuisessa viiden maalin johdossa toiselle erätauolle.

Erikoisia maaleja

Kolmas erä oli täynnä erikoisia maaleja. Welhot pelasi yhteensä 6.36 minuuttia ilman maalivahtia. Sinä aikana Steelers teki oman maalin, Welhot ylivoimamaalin ja hurjat tehot iskenyt Nurminen kaksi maalia tyhjiin.

– Pelaaminen oli tänään aika helpon tuntuista. Pallot menivät maaliin, kun vaan veti sinne. Se on helppoa, kun onnistuu. En ole ennen maaleja tyhjiin tehnytkään. Tänään tuli sitten kerralla pari, jutteli iloinen maaliseppo.

Kovin tavoittein tauolle

Steelersin päävalmentaja Petri Kemppainen oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

– Tänään oli kolme täysin erilaista erää. Ensimmäinen erä oli täysin meidän dominointia. Toisessa kaveri oli 13 minuuttia aika hallitseva. Silloin pyysimme pelaajilta pitkiä palloralleja, oli se sitten hyökkäys- tai puolustuspäässä. Näin saimmekin taas uudestaan pallosta otetta.

– Kolmannessa vastustaja pelasi ilman maalivahtia ja paljon ylivoimaa. Kyllä me hyvin kyykittiin, vaikka he muutaman maalin siihen saivatkin, kehui Kemppainen joukkueensa uhrautuvaa kolmannen erän puolustuspelaamista.

Steelers lähtee kinkun syöntiin sarjataulukon neljäntenä viiden pisteen päässä sarjakärki Indiansista.

– Koko joukkue haluaa olla kolmen joukossa ja nousta liigaan. Kolmen sakkiin me mennään. Uskon, että meillä on mahdollisuuksia ykköseksikin, jyrisi itsevarma Kemppainen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic