fbpx
Uutiset

Steelersin ja Urbansin …peli kulki Prahassa

Prahassa Tshekissä pelattava salibandyn juniorien kansainvälinen suurturnaus oli jälleen menestys suomalaisjoukkueille.

Menestystä saivat maistaa myös hämeenlinnalaisen Steelersin ja janakkalalaisen SC Urbansin juniorit.

Steelers Gold otti vakuuttavan voiton vuonna 1999 syntyneiden ikäluokassa. Se kukisti loppuottelussa Tshekin TJ JM Chodovin murskanumeroin 8–0. Goldin maaliero turnauksessa oli hulppea 69–8. Forssan Suupparit selviytyi pronssille yhdessä ruotsalaisen Färjestadens IBK:n kanssa.

Steelers Goldin Eetu Korkiamäki voitti ikäluokan maalikuninkuuden 15 osumallaan. Parhaana maalivahtina palkittiin Goldin Ilari Kaurtola. Turnauksen nettisivuilla nostettiin voittajajoukkueesta esiin myös puolustaja Erkka Seppälä, jonka pistesaldo kahdeksassa ottelussa oli 26.

Gold on juhlinut Prahassa ennenkin. Kaksi vuotta sitten se voitti ikäluokan turnauksen, mutta silloin nimi oli vielä RuRu Gold.

Nuorimpien ikäluokassa mestaruuden ratkaisivat SC Urbans ja Steelers-JSB Black. Hämeenlinnalaiset johtivat vielä tauolla, mutta janakkalalaiset karkasivat toisella jaksolla 4–1-voittoon.

Urbans voitti turnauksessa kaikki yhdeksän otteluaan. Välierissä Tshekin Intelligence Bulldogd Brnoa vastaan se joutui tiukoille. Voitto heltisi vasta rankkarikisassa.

Henri Stenberg (12+7), Miika Paussu (11+7), Jukka Jaakonsaari (6+8), Konsta Taanila (8+3) ja Niko Kinnunen (6+3) olivat Urbansin tehokkaimmat pelaajat. Paussu valittiin ikäluokan parhaaksi pelaajaksi ja Patrik Jääskeläinen maalivahdiksi. Steelers Goldin Aleksi Kartano oli paras maalintekijä. Hän niittasi peräti 17 maalia. (HäSa)

Asiasanat

Menot