Uutiset

Steelersin joukkueilla on paljon pelissä

Hämeenlinnan Steelersin miesten ja naisten salibandyjoukkueilla riittää urakoitavaa viikonvaihteessa. Seuran miesten joukkue kohtaa Divarin välierissä kuopiolaisen SB Welhot ja naisten joukkue jatkaa liigakarsintojaan lappeenrantalaista Joutsenon Katajaa vastaan.

Steelersin joukkueet ovat kotiyleisönsä edessä lauantaina. Naiset aloittavat neljännen liigakarsintaottelunsa JoKaa vastaan Elenia-areenassa kello 14. Ottelussa riittää panosta, sillä Steelers on otteluparissa tappiolla voitoin 1–2. Liigapaikka heltiää kolmella voitolla.

Steelersin miesten joukkueen ottelu SB Welhoja vastaan käynnistyy puolestaan kello 17. Divarin loppuotteluun selviää kahdella voitolla. Finaalipaikka on katkolla toiselle joukkueelle sunnuntaina Kuopiossa pelattavassa ottelussa. Jos voitot ovat tasan sunnuntain pelin jälkeen, ratkaistaan finalisti tiistaina Elenia-areenassa pelattavassa kolmannessa välieräottelussa.

Steelersin miesten joukkueen päävalmentaja Jani Järvinen odottaa miehistöltään rohkeaa peliä lauantain kamppailussa. Järvisen joukot eivät halua joutua samanlaiseen ahdinkoon kuin puolivälierissä SBS Wirmoa vastaan.

– Kaverin kotikentälle on nimittäin todella ilkeää lähteä tappio niskassa. Sen takia pyrimme nyt pelaamaan entistä rohkeammin, emmekä missään nimessä saa aloittaa käsijarru päällä. Kipsipelaaminen pitää saada murrettua heti pelin alussa. Joukkueen kaikki tehot on saatava käyttöön pelien koventuessa, Järvinen kaavailee.

SB Welhot on nopea joukkue, jolta löytyy ratkaisijoita varsinkin puolustuksesta.

– SB Welhot on juoksuvoimainen porukka, jonka pelinopeus on lähellä liigatasoa. Heillä tulivoimaa löytyy pakkikaartista Divarin tähtipuolustajan Iiro Lankisen johdolla. Lauantain pelistä on luvassa mielenkiintoinen, sillä meillä tehot lepäävät vastaavasti hyökkäyspäässä, Järvinen vertailee.

Tiukassa paikassa

Steelersin naisten joukkue on tiukassa paikassa liigakarsinnoissa. Joukkueen on pakko voittaa Joutsenin Kataja vielä kaksi kertaa, mikäli joukkue haluaa jatkaa liigassa.

Hämeenlinnalaiset aloittivat keskiviikkona Lappeenrannassa pelatun ottelun huonosti. Joukkueen tahti kuitenkin parani kamppailun lopussa ja se valaa päävalmentaja Toni Kankaanpään mukaan uskoa myös lauantain kotiotteluun.

– Jatkamme siitä, mihin jäimme edellisessä ottelussa. Tiivistämme myös nippuamme, sillä kylmä totuus on, ettei meillä kaikilla pelaajilla riitä jalka tämäntasoisiin peleihin, Kankaanpää sanoo.

Kankaanpää odottaa joukkueeltaan myös terävämpää ottelun alkua.

– Meidän pitää keskittyä peliin huolellisemmin. Keskiviikkona vastustaja iski 58 sekunnissa taululle 2–0-luvut ja naisten peleissä homma on usein menetetty jo sen jälkeen, Kankaanpää muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic