Uutiset

Steelersin kausi pakettiin

Hämeenlinnalaisen Steelersin kausi sai tylyn lopun 1011 katsojan edessä, kun kuopiolainen SB Welhot passitti sen ennenaikaiselle kesälomalle. Divarin kolmas välieräottelu oli alusta loppuun tasaista vääntämistä, jonka vierailijat voittivat lopulta 4–3 (1–2, 1–1, 1–0, 1–0) ja etenivät Divarin finaaliin M-Teamia vastaan.

Welhot aloitti ottelun terävästi. Aleksi Viinikainen karkasi laidasta Tuomas Mikkolta läpiajoon ja ohitti Jaakko Vahtokarin (18 torjuntaa) terävällä laukauksellaan.

Steelers ei kauan antanut vierailijoiden juhlia. Ville Lastikka yllätti pudotuspelien kymmenennellä osumallaan Welhojen maalivahdin Petri Leschin (22 torjuntaa) etukulmasta niin täysin, että veräjänvartijan oli tarkistettava osuman jälkeen sijoittumisensa lisäksi myös maaliverkon kunto. Kun vielä Sami Saarinen purjehti loistavalla yksilösuorituksellaan erän loppupuolella maalintekoon, oli peli kotijoukkueelle pelillisen hallinnan lisäksi myös tulostaululla.

Uusia ratkaisijoita

Toinen erä oli ensimmäistäkin selkeämmin Steelersin dominointia. Maaliin asti reikäpalloa oli kuitenkin hankala saada. Tolpat kilisivät ja pallo pyöri maaliviivalla muutamaankin otteeseen.

Kun kokeneetkaan pelimiehet eivät maalinteossa onnistuneet, päätti pikahälytyksellä peliin mukaan tullut Erkka Seppälä käydä tuikkaamassa kotijoukkueen 3-1-johtoon.

– Se maali ei minua hirveästi yllättänyt. Minun oli pakko ottaa pelaaja omista C-junioreista, kun muuten pelaajat eivät olisi riittäneet. Seppälä on junioreissa ratkonut kaikki mestaruudet, mitä olemme voittaneet. Soitin eilen miehelle, että tulet peliin. Erkka oli heti valmis, kertoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen.

Ei ollut Welhojenkaan toisen erän maalintekijä siitä tunnetuimmasta päästä. Nelosketjun laituri Jussi Hiltunen toi vierailijat maalin päähän vain 22 sekuntia ennen toista erätaukoa.

Korhonen sankari

Kun kolmannen erän ainoaksi osumaksi jäi erän alun Welhojen kapteenin Olli Taskisen tekemä tasoitusmaali, edettiin ottelussa jatkoajalle. Sitä ehdittiin tahkota vain 16 sekuntia, kun Joonas Toikkasen täydellinen pitkä poikkikentän passi tavoitti Tero Korhosen. Suora laukaus etuyläpesään ja maila sai tuuletuksessa kyytiä.

– Pelasimme ihan hyvän pelin. Jaksoimme tehdä tänään hyvin töitä. Me olisimme voineet olla parempia maalipaikoissamme. Meillä oli mahdollisuus naulata peli, mutta emme vaan saaneet sisään, sadatteli Steelersin kapteeni Jarno Mäkinen liigaunelman murenemista

Kotijoukkue piti kolmannen erän lopulla palloa useamman minuutin hallussaan, mutta ei lähtenyt lainkaan hyökkäyksiin.

– Meidän olisi pitänyt pelata suoraviivaisemmin syvään ja tulla sieltä maalipaikoille. Tyydyimme liikaa pyörittelemään alhaalla palloa, kommentoi Mäkinen joukkueensa passiivista pelin loppua.

Valmentajalla oli täysin erilainen käsitys pelitaktiikasta kapteeninsa kanssa.

– Meillä oli tarkoitus saada jatkoajalle voimaa ja energiaa säästettyä. Jätkät toteuttivat loistavasti suunnitelmaa. Pidimme palloa ja se oli meidän missiomme. Nyt kävi kuitenkin näin ja Welhot meni siitä finaaliin. Sille ei voi enää mitään.

Järvinen löysi tappiosta huolimatta Steelersin kaudesta paljon positiivisia asioita.

– Kyllähän me hyvä meidän näköinen kausi tuosta saatiin aikaan. Jos olisimme kauden kovimmassa paikassa pystyneet pelaamaan kauden parasta peliämme, olisimme menneet jatkoon. Meidän kehittymisemme jäi kuitenkin vähän runkosarjaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että emme kaatuneet pelkoon tai paineisiin, lopetti Järvinen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic