Uutiset

Steelersin kiri liigassa jatkuu

Kevään pudotuspelipaikasta kynsin hampain taistelevat Hämeenlinnan Steelers ja raumalainen SalBa väänsivät lauantai-iltana odotetun tasaisesti salibandyliigassa. Teräsmiehet ottivat kotikentällään Elenia-areenassa ison harppauksen kohti taistelua kahdeksannesta sijasta tiukan väännön jälkeen lukemin 3–1 (1–1, 0–0, 2–0). Voitto oli Steelersille jo viides perättäinen.

Tasainen avauserä lähti liikkeelle hienoisessa raumalaisten hallinnassa. Vierailijat siirtyivät täysin ansaitusti Ville-Petteri Liljan osumalla ottelussa kuskin paikalle.

Steelers paransi kuitenkin erän kuluessa esitystään ja palkinto tuli, kun Janne Ijäs tarjoili ja Teuvo Kinnunen iski jo kauden kolmannen maalinsa vasta viidennessä esiintymisessään Steelers-paidassa.

Toisen erän avauspuolisko oli täydellistä SalBa:n hallintaa. Tomi Aaltonen (18 torjuntaa) venyi kymmenisen kertaa erinomaisesti reikäpallon eteen. Kertaalleen peliväline kilahti yläriman kautta maaliviivalle, mutta ei sen yli. Videotarkistuksen tilanteessa korvasi Steelersin varamaalivahti Jaakko Vahtokari, jonka teatraalinen käsien levittäminen ei jäänyt keneltäkään Elenia-areenan 674 katsojalta huomaamatta.

Aaltosen huippupeli ei puolestaan jäänyt huomaamatta Steelersin päävalmentajalta Jussi Sihvoselta.

– Täytyy sanoa, että meillä on tällä hetkellä liigan paras veskari. Annan täydet pisteet Tomille. Hän pelasti tänään meille pisteet, kun muut pelasivat hieman käsijarru päällä.

Toisen erän erikoisuuksiin kuului Steelersin saamat kaksi jäähyä tai oikeastaan tilanteet, joista ne tulivat. Samuli Grönfors kulutti kaksi minuuttia jäähypenkillä estettyään SalBa:n pelaajaa menemästä pelikatkon aikana vaihtoon. Kinnunen puolestaan testasi vastaavassa tilanteessa SalBa:n pelaajan vatsalihasten kestävyyttä kakkosen ja henkilökohtaisen kympin arvoisesti. Palkinnoksi hölmöilystään Sihvonen istutti Kinnusta lopun ottelun penkin päässä.

Steelersin kakkosketju värkkäsi ottelun voittomaalin. SalBa:n maalivahti Teemu Kortelainen (10 torjuntaa) venyi vielä Iiro Nurmisen laukauksen eteen, mutta joutui lopulta antautumaan, kun Aleksi Kulmala oli kärppänä irtopallossa.

SalBa:n takaa-ajo jäi torsoksi. Daniel Megyaszai viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin ja Steelersin viides peräkkäinen voitto oli tosiasia. SalBa:lle tappio oli jo neljäs peräkkäinen.

– Oli ehkä hieman tarpeettomankin tiukka peli. Tälle joukkueelle ei oikein sovi ennakkosuosikin asema. Pisteet lämmittävät, sanaili Sihvonen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic