Uutiset

Steelersin liigapaikalle sinetti

Nyt se on varmaa: Hämeenlinnassa pelataan ensi kaudella miesten Salibandyliigaa. Salibandyliiton liittohallitus hyväksyi Steelersin liigahakemuksen tiistain kokouksessaan.

Steelers pääsi hakemaan liigapaikkaa huhtikuun puolivälissä, kun liitto päätti säilyttää sarjan joukkuemäärän neljässätoista ja pitää kiinni edelliskauden sarjapaikkojen täyttöjärjestelmästä. Taustalla oli helsinkiläisten Tapanilan Erän ja Viikinkien yhdistyminen ja yhden liigapaikan vapautuminen.

Steelersin puheenjohtaja Tuukka Heinonen otti odotetun uutisen vastaan ilolla.

– Menestys on pakottanut meitä varautumaan jo aiemminkin liiganousun mahdollisuuteen. Nyt kun paikka aukesi, teimme varsin nopeasti päätöksen liigalisenssin hakemisesta ja aloimme valmistautumaan kauteen sen mukaisesti, Heinonen kertoo tiedotteessa.

Hämeenlinnalaiset olivat lähellä nousta liigaan ilmankin kabinettipeliä. Steelers hävisi suoran nousijan ratkaisseessa Divarin viidennessä finaalissa Lammin Salibandylle ja joutui pelaamaan karsintoja Rauman SalBaa vastaan. Näissä otteluissa henkisestikin raskaat loppuottelut vaativat veronsa, ja Steelers oli vastaantulija voitoin 3–0.

Liigapaikkaa pidettiin todennäköisenä jo ennen viimeistä Divari-finaalia, kun helsinkiläisseurat ilmoittivat sensaatiomaisesta fuusiosta edellisenä päivänä. Sarjan täyttöjärjestelmä lupaili molemmille hämäläisseuroille nousua.

Steelers on epäilemättä liigapaikkansa ansainnut. Edelliset kolme kautta se on kuulunut Divarin kärkipään seuroihin, ja sen halli, Elenia Areena, on myös liigan mittapuulla tasokas.

– Olemme luonnollisesti erittäin kiitollisia siitä että meillä on huipputason halli, josta moni liigajoukkuekin on varmasti kateellinen. Elenialla kelpaa myös jatkaa hienoa tarinaa ja välienselvittelyä divarifinaalien voiton myötä liigaan nousseen LASB:n kanssa, Heinonen viittaa hallin kapasiteettia venyttäneisiin paikallisfinaaleihin.

Liigapaikka nostaa Steelersin toimintamahdollisuudet uudelle tasolle. Suorin vaikutus nousulla on Heinosen mukaan pelipaikkoja omasta liigaseurasta hamuaviin junioreihin. Junioritoiminnassa seura kuuluu jo valmiiksi Suomen suurimpiin.

– On erityisen mahtavaa, että koko seura ja Hämeenlinna todellisena salibandykaupunkina pääsee nauttimaan huipputason otteluista ja maailman parhaiden pelaajien otteista monen vuoden tauon jälkeen, Heinonen hehkuttaa.

Kahta hämeenlinnalaista seuraa ei miesten liigassa nähdä, kun divarivoittaja LASB muuttaa Lahteen, missä se on pelannut jo joitakin isoja pelejään. Elenia Areenalla pelataan ensi kaudella kuitenkin kahden liigajoukkueen otteluita, sillä Steelersin naiset nousivat pääsarjaan yhden välivuoden jälkeen.

Steelersin ensi kauden joukkueesta tiedotetaan lähiviikkoina. Joukkue on aloittanut jo kesäharjoitukset uuden päävalmentajan, Jussi Sihvosen johdolla.

Asiasanat

Päivän lehti

6.7.2020