Uutiset

Steelersin naiset nousivat salibandyliigaan

Steelersin Senni Hietanen lähestyi itsevarmana rankkarikisan kuudentena laukojana kohti vastustaja Joutsenon Katajan maalia, siirsi pallon rystylle ja nosti pelivälineen hallitusti maalin kattoon. Sarjanousu naisten salibandyliigaan ei olisi voinut jännittävämpää ratkaisua saada.

Steelersin ja JoKan kaksi aikaisempaa liigakarsintapeliä olivat alkaneet lappeenrantalaisten hallinnassa eikä Elenia-areenassa 269 katsojan edessä pelattu kolmas koitoskaan tehnyt poikkeusta. JoKa rokotti Steelersin muutamasta nukahduksesta armotta ja johti avauserän jälkeen kahdella maalilla.

Roosa Kankare ehti ylivoimalla kokeilla kertaalleen JoKan maalin yläputken kestävyyttä ja Elisa Suutari siirtää vastustajan jo kolmen maalin johtoon ennen kuin Kankare aloitti Steelersin kirin 3–1-kavennusmaalillaan.

– Yläriman jälkeen ajattelin vaan, että seuraava menee sisään. Ei tällaisissa peleissä kannata kesken luovuttaa. Minulle jäi sitten laidassa tilaa, josta pääsin hyvin ajamaan keskelle. Sinnehän se veto sitten upposi, kertasi Kankare toisen erän tilanteitaan.

Kolmanteen erään tuli kaukaloon sisuuntunut kotijoukkue. Alisa Mäkelä ja Milla Vähälä tasoittivat laukauksillaan kamppailun. JoKa meni vielä kertaalleen johtoon, mutta Heli Haapalahti toi Steelersin vielä kerran tasoihin joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

– Me yksinkertaisesti päätimme erätauolla, että olemme tänään kovempia. Sitä me sitten olimme. Me uskoimme koko ajan omaan tekemiseemme, hymyily Kankare.

Jatkoaika pelattiin maaleitta ja ratkaisua saatiin odottaa tosiaan kuudenteen pariin asti. Kankare uskoi joukkueeseensa myös ratkaisuhetkillä.

– Nyt on tosi hyvät fiilikset. Me ansaitsimme tämän voiton, vaikka vähän pidemmän kaavan kautta menimmekin. Tämä oli meiltä todella hyvä kausi ja olemme menneet koko ajan joukkueena eteenpäin. Tänään juhlitaan tätä nousua ja mietitään ensi kauden kuvioita myöhemmin.

Steelersin päävalmentaja Jani Perkonmäki oli onnesta soikeana ratkaisun synnyttyä ja kehui etenkin rankkareissakin onnistunutta nuorta Mäkelää.

– Jäätäviä ratkaisuja. Varsinkin 14-vuotias pikkulikka, joka painoi yläpeltiin oman rankkarinsa ja teki peliajallakin maalin. Se oli aivan käsittämätön suoritus. Hänellä ei ole hermoja ollenkaan.

 Perkonmäki ei kokeneena valmentajana juurikaan hätkähtänyt ottelun vaihtelevia käänteitä.

– Minulla oli koko ajan usko, mutta kyllä jossain välissä mietittiin, miten tämä voi aina alkaa näin. Onneksi kauden aikana mahdottomasti kasvanut henkinen kantti löytyi sieltä jostain kuitenkin.  

– Tämä on ollut hieno matka. Me lähdimme todella perusasioista liikkeelle ja kehitimme pelitapa-asioita jo liigaa varten ettei kaikki lähde siellä sitten nollasta. Rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että tarvitsemme liigaan muutaman vahvistuksen, mutta tässä on hyvä aihio ja runko. Jos seura haluaa, että jatkan, olen siihen valmis, valotti iloinen Perkonmäki jo tulevaa liigavuotta. HäSa

 

Asiasanat