Uutiset

Steelersin naisilla vaikeaa erien aluissa

Viime kauden päätteeksi naisten salibandyliigaan palannut Steelers kärsi tappion myös kauden toisessa ottelussaan. Hämeenlinnassa sunnuntaina vieraillut Porvoon Salibandyseura otti kotijoukkueesta ansaitun voiton maalein 1–8 (0–1, 1–4, 0–3).

Steelers sai kahden ensimmäisen erän alussa otteluunsa mahdollisimman huonon alun. Avauserää oli pelattu ainoastaan 31 sekuntia ennen kuin PSS:lle ottelussa kolme maalia tehnyt Julia Turunen avasi vieraiden maalitilin. Toisessa erässä PSS:lle riitti kahden maalin tekemisiin tasan puoli minuuttia. 26 sekuntia erän alusta pallon sai maaliin Viivi Laitinen ja neljä sekuntia myöhemmin Annina Levälampi.

Kotijoukkueen ainoan maalin teki toisessa erässä ylivoimalla Annu Selinummi. Tiia Leppäseltä syötön maaliinsa saanut laitahyökkääjä yllätti Alisa Levälammen pienestä kulmasta.

– Oma onnistuminen lämmittää jonkun verran. Joukkueella oli pelissä myös hyviä asioita ja sain ensimmäisen liigamaalin tehtyä, Selinummi sanoi.

Hyökkääjä on saanut maistella liigavauhtia kahden ottelun verran.

– Kyllähän se on aika paljon junnupeleistä eronnut. Pelin kääntäminen on aika paljon nopeampaa ja peli fyysisempää.

Hämeenlinnalaisten päävalmentajaa Jani Perkonmäkeä alun hankaluudet ihmetyttivät.

– Se tuntuu olevan meille oikein joku teema tällä kaudella. Erän alut ovat olleet kyllä meille huonoja. En tiedä siihen syytä, mutta jotain meidän pitää keksiä. Minusta ongelma on enemmän henkisellä puolella eli korvien väli kuntoon. Sitä kautta ongelmaa aletaan ratkoa, Perkonmäki suunnitteli.

Valmentajan mielestä Steelersin pelissä oli myös hyviä hetkiä.

– Paljon tulee kuitenkin vielä virheitä, joista vastustaja tekee maaleja. Meillä on tässä alussa oppimisprosessi. Nuorella liigajoukkueella tulevat nuoren liigajoukkueen virheet. Niitä pitää pikkuhiljaa karsia pois. Pelissä oli paljon hyvääkin, mutta jos taululla on tuollaiset lukemat, ei kehuttavaa kauheasti muuten ole, Perkonmäki muistutti.

Steelers menetti toisessa erässä kapteeninsa Senni Hietasen, joka loukkasi päätytilanteesta pahan näköisesti polvensa. Tärkeän pelaajan loukkaantuminen saattaa olla jatkoa ajatellen jopa tappiota pahempi takaisku.

– Totta kai. Senni on muutenkin yksi meidän avainpelaajiamme, mutta nyt on jollekin isot saappaat täytettävänä. Uskomme, että paikkaaja löytyy, valmentaja toivoi.

Joukkuetta kapteenin loukkaantuminen horjutti hetkeksi.

– Sitten meidän piti vain keskittyä omaan peliimme ja jatkaa eteenpäin, Selinummi muistutti.

Steelersin kauden alun ohjelma on kova. Se kohtasi sarja-avauksessaan viime kauden kakkosen Classicin, sunnuntaina oli vuorossa ottelu sarjanelosta PSS:aa vastaan ja seuraavaksi vuorossa on peli hallitsevaa pronssijoukkuetta, nurmijärveläistä SB Prota vastaan.

– Seuraava peli on myös paha, mutta koko ajan yritämme kehittää omaa peliämme, uskaltaa pelata ja päästä kartalle missä sarjassa olemme. Kun saamme virheitä vähemmäksi, alkavat tuloksetkin parantua, Perkonmäki luotti. HäSa

Asiasanat