Uutiset

Steelersin naisilla vaikeuksia maalinteossa

Viime keväänä liigasta pudonnut TPS kukisti sarjanousija-Steelersin naisten salibandyn 1.divisioonan ottelussa sunnuntaina Iittala-hallissa. Steelers aloitti ensimmäisen kotiottelunsa vahvasti, mutta pikku hiljaa ote siirtyi vierailijoille.

TPS meni 1-0-johtoon reilun 13 minuutin pelin jälkeen. Tähän Steelers pystyi vielä vastaamaan, ja Ida Hamari iski tasoitusmaalin vain 32 sekuntia myöhemmin Veera Pellikan syötöstä. Enempää maaleja ei avauserässä nähty.

Steelersin valmentaja Annukka Virnes oli tyytyväinen pelin ensiminuutteihin.

-Olimme alusta asti hyvin hereillä ja uskalsimme pelata. Pallottomassa pelissä tuli virheitä, mutta vastustaja ei rankaissut niistä, Virnes kuvaili.

Viimeistely ontui

Steelers pääsi avauserässä pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden naisen ylivoimalla, mutta ei onnistunut maalinteossa. TPS jäähyili kahdesti myös toisessa erässä, mutta Steelers ei saanut palloa maaliin hyvistäkään paikoista. Kaiken kukkuraksi TPS pääsi rokottomaan alivoimalla ja iski toisen osumansa vajaalukuisena toisen erän puolivälissä.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen orastava takaa-ajo katkesi, kun TPS ohitti loistavasti torjuneen Sara Seurujärven kahdesti reilun puolen minuutin sisällä, ja tilanne oli yht?äkkiä jo 1-4. Vaikka vieraiden kolmas osuma menee Seurujärven piikkiin, olisivat numerot olleet paljon rumemmat ilman hänen pelastuksiaan.

-Meidän on tehtävä tosi paljon töitä sen eteen, että pelaisimme viisikkoina järkevästi. Olemme jo nyt menneet paljon eteenpäin ensimmäisestä pelistämme Nokian KRP:tä vastaan, mutta meidän on saatava pieniä negatiivisia asioita muutettua, Virnes huomautti.

Yksi suurimmista eroista joukkueiden välillä oli syöttöjen ja etenkin laukausten laadukkuudessa. Steelersin vedot epäonnistuivat toinen toisensa jälkeen, kun taas TPS ampui jatkuvasti vaarallisesti kohti Seurujärven vartioimaa maalia.

-Jostain syystä paikoista ei saada sisään. Tulevissa treeneissä on tiedossa paljon maalintekoharjoituksia, Virnes lupasi.

Steelers pelaa seuraavan ottelunsa Kajaanissa 16.10. viime keväänä liigaan karsinutta PaPasta vastaan. Iittala-hallissa joukkue on tositoimissa jälleen 30.10., jolloin se saa vieraakseen FBT Karhut Porista. (HäSa)