Uutiset

Steelersin naisilla voitokas avaus liigakarsinnoissa

Hämeenlinnan Steelersin naisten joukkue aloitti hyvin liigakarsinnat lauantaina Lappeenrannassa. Joukkue voitti Joutsenon Katajan maalein 4–0 (2–0, 1–0, 1–0).

Joukkueet ovat vastakkain toisen kerran jo sunnuntaina Elenia-areenassa kello 19 alkavassa ottelussa. Liigapaikka heltiää kolmella otteluvoitolla.

Hämeenlinnalaisten sankari oli nollapelin pelannut maalivahti Viivi Laine (24 torjuntaa). Vastustajan veskarille Tanja Röyskölle kertyi 25 torjuntaa.

Steelersin maalintekijät olivat Heli Haapalahti (2+1), Roosa Kankare (1+1) ja Laura Parikka. yhden syöttöpinnan saalisti lisäksi Emma Taponen.

Steelers onnistui taktiikassaan hyvin. Joukkueen päävalmentaja Toni Kankaanpää muistutti kuitenkin, ettei ottelu ollut helppo.

– Se oli juuri sellainen odotetun kaltainen, vaikea ottelusarjan avausottelu. Kaveri tuli hyvällä jalalla ja samanlainen meno jatkui ottelun loppuun saakka. Pallollinen peli siirtyi kuitenkin pikkuhiljaa meille ja onnistuimme kirimään kentällä nousujohteisesti, Kankaanpää muisteli.

Kankaanpää onnistui maalivahtivalinnassaan nappiin.

– Meillä on kaksi hyvää veskaria (toinen maalivahti Sara Seurujärvi), mutta Viivi on ollut kaksikosta hieman edellä vierasotteluissa. Keskustelin veskarivalinnasta tyttöjen kanssa, ja päädyimme ihan oikeaan ratkaisuun, Kankaanpää muisteli.

Kankaanpää uskoo sunnuntain ottelun olevan jo hieman helpompi savotta.

– Mitäänhän ei olla tosin vielä voitettu ja taas lähdetään liikkeelle nollasta. Ensimmäisen ottelun jännitys on nyt kuitenkin takana, Kankaanpää pohti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic