Uutiset

Steelersin naisille …taisteluvoitto Hatsinasta

Steelersin naisten sunnuntaisessa ottelussa Hatsinaa vastaan oli vauhtia ja huikeita tilanteita – niin kuin lumipyryssä liikenteessä. Heikkosydämisille ottelu olisi ollut aito sydäntesti. Kotijoukkue onneksi selvisi mylläkässä voittajaksi ja kukisti mikkeliläisvieraansa lopulta 10–7 (2–2, 5–3, 3–2).

Hatsina aloitti ensimmäisen erän pirteästi johtaen kaksi kertaa maalilla, mutta Emma Taponen ja Laura Parikka syöttäjänään Rebekka Väyrynen pääsivät tasoittamaan.

Toisen erän alkuminuutit ratkaisivat pelin, kun Steelers iski kolme maalia perätysten tilanteeksi 5–2. Ensin Assi Aakkula Heidi Förellin syötöstä ajassa 21.18, Roosa Kankare (3+1) ajassa 23.33 ja Roosa uudelleen ajassa 25.16 Salla Nuortevan syötöstä.

Hatsina ei tästä vielä häkeltynyt, vaan pääsi aikalisän innostamana vielä lukemiin 6–5, mutta yhdeksän sekuntia ennen erätaukoa kotijoukkueen sankari Roosa Kankare vapautti tunnelmaa maalillaan.

Steelersin näytöstä

Kolmannen erän alku myös oli huikeaa Steelers-näytöstä. Kolme peräkkäistä maalia loivat jo voittomielialaa, kun tilanne oli 10–5. Maalintekijöinä kunnostautuivat Iida Hast (Annamaija Tuloisela), Heli Haapalahti (Laura Parikka) ja Krista Niemelä (Iida Hast).

Maalissa Viivi Laine otti 15 torjuntaa. Hatsinassa pelannut Iida Hamari edusti vielä viime vuonna Steelersiä, ja rokotti kahdella maalillaan vanhaa seuraansa.

Ei ihme, että ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Toni Kankaanpää oli tyytyväinen.

– Toisessa erässä tytöt liikuttivat palloa mallikkaasti, samoin kolmannen erän alussa. Hatsinan tiesimme olevan vastaiskuissa arvaamaton. Omiin meni vähän liikaa, kun puolustaminen välillä herpaantui, mutta tehtiin onneksi enemmän kuin päästettiin.

– Kuusi pinnaa on vielä jaossa. Ensi viikonloppuna meillä on pitkä reissu, kun ensin kohtaamme sarjan toiseksi viimeisen RSB Teamin Rovaniemellä ja sunnuntaina sarjakahdeksikko SPV:n Seinäjoella. Maaliskuun alussa on viimeinen kotiottelu. Kaikki on vielä mahdollista. Suora nousu tai karsintapaikka, Kankaanpää totesi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.6.2020