Uutiset

Steelersin naisille pikkufinaalin voitto

Hämeenlinnalainen Steelers korjasi potin Grankulla IFK:n edestä luvuin 5–4 (0–2, 1–1, 4–1) loistavan kolmannen erän ansiosta Suomen cupin naisten pikkufinaalissa lauantaina Tampereella..

Steelers kuittasi samalla viime vuoden finaalitappionsa. Myös tuolloin pikkufinaalissa nähty joukkue kärsi 2–5-tappion kajaanilaiselle Papasille.

Steelersin tilanne näytti lauantainakin tukalalta kolmanteen erään lähdettäessä, kun kakkosdivisioonassa pelaava GrIFK johti 3–1. Meri Mäkisen kavennuksen jälkeen GrIFK:n Heidi Raittinen lisäsi eron vielä kahteen, mutta sitten alkoi Steelersin työ tuottaa tulosta. Roosa Kankareen ja Meri Jokisen osumilla Steelers tuli tasoihin ajassa 54.05. Sen jälkeen molemmilla joukkueilla oli tilanteensa. Steelersin voittomaali merkittiin Anna-Maija Tuloiselalle. Lopussa  ilman maalivahtia pelannut GrIFK ei pystynyt enää vastaamaan.

– Salibandy on ihmeellinen peli. Aamupeli oli meille hankala ja joukkueessa on llut flunsaa ja mahatautia. Energiataso ei vain alussa riittänyt, taustoitti Steelersin päävalmentaja Toni Kankaanpää lähtötilannetta ja alun nihkeyttä.

– Ottelu ei ollut lopultakaan meiltä hääppöinen esitys, mutta en ota mitään kaverilta pois. Pelasivat alussa hyvin palloa maalille ja puolustivat kurinalaisesti.

 Vaaka alkoi kallistua Steelersin puolelle kolmannessa erässä.

– Jouduttiin pelaamaan tappioasemassa pienellä riskilläkin ja vastustajalla oli paikkansa ratkaista ottelu. Saatiin kuitenkin pelattua palloa painottomalle puolelle ja palloa paremmin liikkeelle. Kaksi maalia tuli tämän kaavan kautta, joten täytyy antaa pelaajille kiitos, etteivät hermoilleet tappiotilanteessa ja noudattivat sovittua pelitapaa.

 Yhdeksi pelin kulminaatioksi Kankaanpää näki ensimmäisen erän.

– Se oli meiltä kauden surkein. Hallittiin, mutta ei saatu tulosta ja kaveri iski paikoistaan. Toinen erä molemmilta hyvä ja kolmas kääntyi sitten meille. Olen iloinen, että tällä kaudella on saatu maalintekovoimaa lisää, kertoi toista kauttaan Steelersin naisia valmentava Kankaanpää.

Vuosi sitten Steelers asetti tavoitteeksi nousun naisten liigaan. Tämän kauden tavoitteiksi on asetettu pikkufinaalin voitto ja paikka liigakarsintoihin. Tällä hetkellä Steelers on 1. divisioonassa kakkosena.

– Joulukuussa saavutettu voitto SB Vantaasta on antanut uskoa, että voidaan voittaa mikä joukkue hyvänsä, Kankaanpää tuumi. (HäSa)

 

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic