Uutiset

Steelersin naisille tärkeä voitto

FT Steelersin naiset nappasivat tärkeät pisteet Saarijärven NiceBandylta salibandyn 1. divisioonassa. Steelers kukisti NiceBandyn kotihallissaan lukemin 5-4.

Ennen lauantain kamppailua Steelers oli lohkonsa viimeisenä eli putoajan paikalla kaksi pistettä NiceBandya perässä. Kun myös Porin Karhut hävisi ottelunsa, kaikki kolme joukkuetta ovat tasapisteissä sarjataulukon hännillä.

Steelers aloitti ottelun vahvasti ja meni johtoon Iida Hastin osumalla. NiceBandy kuitenkin tasoitti erän lopussa. Steelersin valmentajan Jari Salon mukaan ensimmäinen erä oli Steelersin hallintaa.

-Lähdimme antamaan kovaa prässiä ja loimme lukuisia tilanteita. Meillä oli ensimmäisessä erässä 24 laukausta ja vastustajalla vain 5. He tekivät maalin ainoasta todellisesta paikastaan, Salo kertoi.

Toisen erän alussa Steelers siirtyi 3-1-johtoon hyvin pelanneen Krista Niemelän kahdella maalilla. NiceBandy pääsi kaventamaan erän lopulla, mutta Steelersin Veera Pellikka kuittasi nopeasti ja kotijoukkue johti 4-2 kolmanteen erään lähdettäessä.

-Vastustaja tuli päätöserään kovalla asenteella, ja me olimme vähän hermostuneita. Unohdimme ennen peliä sovitut asiat ja NiceBandy pääsi tekemään kaksi maalia nopeaan tahtiin, Salo kuvaili.

Steelers sai rivinsä koottua, ja Anu Tapper iski voittomaalin reilu kuusi minuuttia ennen loppua.

-Pelasimme lopun fiksusti. Hallitsimme peliä, eikä vastustaja saanut enää paikkoja. Sara Seurujärvi pelasi maalissa hyvän ottelun, ja Krista Niemelä teki selkeä tasonnoston aiemmista peleistä. Täytyy nostaa hattua kaikille tytöille, kun he jaksoivat pelata pienellä materiaalilla, Salo kehui.

Steelersin Janna Ahonen kasvatti pistesaldoaan kahdella syötöllä. Syöttöpisteet merkattiin myös Nette Ahoselle ja Ida Hamarille.

Steelers pelaa seuraavan kerran 7. tammikuuta, jolloin se kohtaa Porin Karhut Iittala-hallissa. (HäSa)